Site icon NewsIT

Ζαχαροπλαστεία: Βασικό μισθό έως και 906 ευρώ προβλέπει η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας

30.05.2024 | 12:00
Ζαχαροπλαστεία: Βασικό μισθό έως και 906 ευρώ προβλέπει η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας

Μια ισχυρή δόση χιούμορ «έβαλε» φέτος στα γλυκά της αλυσίδα ζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκης, γλυκαίνοντας με τα Anti Valentin είδη τους singles, τους πικραμένους και τους χωρισμένους, τους διωγμένους , τους «ορκισμένους εχθρούς» της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021. «Ζήτω το Αντιβαλεντίν» «φωνάζουν» τα ζαχαροπλαστεία , έτσι για να γελάσει το χειλάκι μας και να φωτιστεί η μαύρη μαυρίλα που έφερε η πανδημία, Τα είδη Anti Valentine δεν είναι τίποτα άλλο από τα γλυκά που όλοι ξέρουμε, κάποια από τα οποία έχουν ιστορία 45 χρόνων. Η πρωτοτυπία τους έγκειται στο ότι συνοδεύονται από ένα μήνυμα που «κρύβουν» και το οποίο μπορεί να ανακαλύψει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα των ζαχαροπλαστείων. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Μισθό έως και 906 ευρώ προβλέπει η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία υπογράφηκε στον κλάδο των ζαχαροπλαστείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ζαχαροπλαστεία όλης της χώρας και στα εργαστήρια αυτών, αφορά διάρκεια 2 ετών και συνολικά αυξήσεις 15%.

Οι μισθοί λοιπόν διαμορφώνονται από 830,00 ευρώ (o κατώτατος οριοθετημένος μισθός) στα:

  • 862,95 ευρώ
  • 871,50 ευρώ
  • 906,10 ευρώ

Η παραπάνω διαβάθμιση αφορά την κατηγορία και την ειδικότητα ενώ παράλληλα διατηρούνται στο ακέραιο όλοι οι θεσμικοί όροι ενώ οι τριετίες αμείβονται με 5% επί του βασικού μισθού ανά τριετία ενώ σε αντίθεση με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα στον κλάδο αυτό ισχύουν 6 τριετίες κι όχι 3 τριετίες.

Η σύμβαση αφορά περίπου 5.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα κι περίπου 15.000 εργαζόμενους.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version