Τετάρτη, 11 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Οι πιέσεις του ευρώ συνδέονται με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο βραδείας ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4286 δολάρια από το επίπεδο των 1,44 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4285 δολάρια.

Η ανάπτυξη στη Γερμανία επιβραδύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους καθώς υποχώρησε η καταναλωτική δαπάνη. Αρνητικά επηρέασε το ευρώ και η δημοπρασία πενταετών ομολόγων στην Ισπανία. Η χώρα κατόρθωσε να αντλήσει το ποσό που επεδίωκε (έως 4 δισ. ευρώ), ωστόσο προβλημάτισε η σχετικά περιορισμένη συμμετοχή των επενδυτών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς παρέμεινε στο 15,01% με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,21% από 17,20% χθες, έναντι 2,20% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,08%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,91% από 1,90%, στο εξάμηνο στο 1,74%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,54% και ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,35%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε