Site icon NewsIT

Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη

11.06.2010 | 23:20
Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της απρόσμενης μείωσης των λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και μιας χαμηλότερης του αναμενομένου βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα.

Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (Nymex), η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 73,78 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 1,70 δολάρια σε σχέση με το χθεσινό “κλείσιμο”.

“Ο απογοητευτικός αριθμός των πωλήσεων λιανικής έσπρωξε την αγορά λίγο πιο κάτω”, εξήγησε ο Τομ Μπεντζ της BNP Paribas.

Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν ενάντια σε κάθε προσδοκία στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο, έπειτα από επτά μήνες στη σειρά στη διάρκεια των οποίων αυξάνονταν, κατά 1,2% σε σχέση με τον Απρίλιο (σύμφωνα με τα διορθωμένα στοιχεία των εποχικών διακυμάνσεων).

“Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι πρώτες παγκοσμίως στην κατανάλωση πετρελαίου έκανε τους επενδυτές να ανησυχήσουν ότι η ζήτηση δεν προχωρεί όπως αναμενόταν”, δήλωσε ο Μπαρτ Μέλεκ της BMO Capital Markets.

“Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με ό,τι δήλωσε η Παγκόσμια Υπηρεσία Ενέργειας, η οποία ανέβασε τις προβλέψεις της για την κατανάλωση”, σημείωσε ο αναλυτής.

Τα στοιχεία αυτά επισκίασαν μία άλλη, περισσότερο θετική είδηση για την κατάσταση του Αμερικανού καταναλωτή: ο δείκτης εμπιστοσύνης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έφθασε το 75,5 τον Ιούνιο, που είναι το υψηλότερο επίπεδό του εδώ και δυόμιση χρόνια.

Ο άλλος αρνητικός παράγοντας για τις τιμές του πετρελαίου ήταν η μικρότερη του αναμενομένου αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, η οποία ωστόσο έφθασε το 16,5% το Μάιο σε ετήσια βάση, έναντι 17,8% τον Απρίλιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version