Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

21 Μαρτίου 2010, δενδροφυτεύσεις τη Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

21 Μαρτίου 2010, δενδροφυτεύσεις τη Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Αναδασώσεις στις Αδάμες Κηφισιά, Πεντέλη, Καβάλα, Ισαδάκι Λαμίας, Έβρο…

 

Την Κυριακή 21 Μαρτίου, η ΜΚΟ Green Belt πραγματοποιεί στις Αδάμες Κηφισιάς, αστική δενδροφύτευση με 5.000 δενδρύλλια, τα οποία θα φυτευθούν στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και στους κήπους και τα μπαλκόνια των κατοικιών των Αδάμων. Το ραντεβού στις 10:00 π.μ. τη Κυριακή, στο γήπεδο μπάσκετ της οδού ποταμού, ενώ ένα φορτηγό της Green Belt θα περάσει από τα σπίτια για να παραδώσει εντελώς δωρεάν δένδρα. Τα διατιθέμενα για οικιακή δενδροφυτευση δένδρα (ύψους 2 μέτρα) είναι: Προυνός, Ακακία, Πεύκο, Πλατάνι, Μουριά. Τα διατιθέμενα για κοινοχρήστους χώρους δένδρα και θάμνοι (ύψους 40 εκατοστών) είναι: Βιβούρνο, Αγγελική. Δάφνη, Ράμνος, Ιβήσκος, Πεύκο, Πλατάνι, Μουριά. Η αστική δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στα παρακάτω σημεία: κατά μήκος των οδών Ποταμού (παράπλευρα του Κηφισού ποταμού), στον παράδρομο Εθνικής οδού και Ποταμού, Πελοποννήσου Ναυπλίου και Φιγαλίας, Τέρμα Λακωνίας, κατά μήκος οδού Ερμιόνης. Επιστημονικός Σύμβουλος είναι το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση.

Ο Σ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και την υποστήριξη του ΥΠΕΚΑ, συνεχίζει τη δενδροφύτευση στις πλαγιές, που κάηκαν τον Αύγουστο του 2009, γύρω από το Παίδων Πεντέλης, το ΠΙΚΠΑ και το κοιμητήριο Πεντέλης, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010, από ώρας 10:00 π.μ. Στη συγκεκριμένη δενδροφύτευση συμμετέχει και ο Δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος θα διαθέσει λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Β. Σοφίας 9) στις 09:00 π.μ.

Τη Κυριακή 21 Μαρτίου, ο δήμος Καβάλας, ο ραδιοφωνικός σταθμός Άλφα 88,6 και ο ΣΚΑΙ συνδιοργανώνουν δεντροφύτευση στην περιοχή Άσπρη Άμμος στις 10.00 π.μ.. Θα φυτευτούν 5.000 φυτά σε περιοχή κοντά στην Καβάλα και στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος περιαστικού πρασίνου. Οι εθελοντές θα φυτέψουν τα δεντρύλλια, αλλά θα κάνουν και συντήρηση σε παλαιότερες δεντροφυτεύσεις. Σημείο συνάντησης, το Δημαρχείο Καβάλας, όπου από τις 9.30 το πρωί θα αναχωρούν πούλμαν του δήμου με εθελοντές για το χώρο της δενδροφύτευσης.

Δενδροφύτευση θα πραγματοποιήσει τη Κυριακή, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, στο Ισαδάκι, στον Άγιο Λουκά Λαμίας, στις 10 το πρωΐ. Την εκδήλωση υποστηρίζουν ως συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων.

Τη Κυριακή, θα δοθεί το ραντεβού για δενδροφύτευση στην περιοχή της Πυλαίας Φερρών, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά του περασμένου Σεπτέμβρη. Η δράση αυτή, με στόχο να πρασινίσει η περιοχή, διοργανώνεται από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, το Δίκτυο Εθελοντών Δασοπροστασίας Έβρου και το Φυσιολατρικό Σύλλογο Φερρών, ενώ συμβολή θα έχουν το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και ο δήμος Φερρών. Ραντεβού στις 9 π.μ., στο πάρκινγκ του φάρου Αλεξανδρούπολης. Η έκταση, που θα δενδροφυτευθεί καλύπτει 20 στρέμματα κοντά στην Πυλαία Φερρών (ρέμα Καβουρατζή). Το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης θα αναλάβει τις απαραίτητες προεργασίες του εδάφους, αλλά και την προμήθεια των κατάλληλων δενδρυλίων.

 

 

 

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε