Site icon NewsIT

22-27 Μαρτίου, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Αειφόρο Ενέργεια στις Βρυξέλλες

25.02.2010 | 10:02
Φωτογραφία από τη περσινή απονομή των ευρωπαϊκών βραβείων για την Ενέργεια

Φωτογραφία από τη περσινή απονομή των ευρωπαϊκών βραβείων για την Ενέργεια

272 διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν στα βραβεία της ευρωπαϊκής καμπάνιας για την ενέργεια

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ενέργειας για θέματα αειφόρου ανάπτυξης είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη θεμάτων με επίκεντρο την ενέργεια, όπως την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ενεργειακή αποδοτικότητα, τις πράσινες τεχνολογίες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και σεμινάρια, που θα αφορούν τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι και η τριήμερη διάσκεψη από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου 2010, στις Βρυξέλλες, όπου θα υπάρξουν παρουσιάσεις, συζητήσεις από κορυφαίους παράγοντες του χώρου για τις εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας.

Φέτος στον 4ο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκών βραβείων για την Ενέργεια (4th Sustainable Energy Europe Awards Competition) συμμετέχουν 272 πράσινα projects, που αναγνωρίστηκαν από τη Κομισιόν και συμμετείχαν σε καμπάνιες από τον Ιανουάριο ως το Δεκέμβριο 2009. Αυτά τα προγράμματα είναι σε εξέλιξη στα πεδία της ενεργειακής απόδοσης, ανανεώσιμων πηγών, καθαρής μετακίνησης και βιοκαυσίμων.

Οι 272 υποψήφιοι του διαγωνισμού χωρίστηκαν σε 5 κατηγορίες:

Αειφόρες Ενεργειακά Κοινότητες (Sustainable Energy Communities)

Αγορά (Market Transformation)

Προώθηση/ επικοινωνία (Promotional/Communication)

Εκπαιδευτικές δράσεις (Εducational actions)

Προβολή και διάδοση προγραμμάτων (Demonstration and dissemination projects)

Οι αξιολογητές της κριτικής επιτροπής Technical Advisory Committee, είναι κυρίως ειδικοί για την ενέργεια και όλοι οι 272 υποψήφιοι της Sustainable Energy Campaign, θα λάβουν πρόσκληση για τη τελετή απονομής των βραβείων στο Théâtre de Vaudeville στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου 2010.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version