Ξεκινάει η 3η Έκθεση Βiologica, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης της HELEXPO στις 5-7 Μαρτίου 2010. Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων ως κεντρικός υποστηρικτής της Βiologica οργανώνει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης σχετικά με τον κλάδο των βιολογικών προϊόντων. Θα γίνει παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, προτάσεις νέων και καινοτομικών ιδεών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και πληροφόρηση του κοινού για επίκαιρα ζητήματα διατροφής και υγείας. Οι καινοτόμες εξελίξεις στον αγροτικό-διατροφικό τομέα, τα αποτελέσματα από τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, καθώς και οι ευκαιρίες για τη δραστηριοποίηση επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων σε αγορές του εξωτερικού, θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια συνεδρίου με το γενικό τίτλο «Mind Your Food!».Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων και η Helexpo ΑΕ. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από δεκαπέντε ειδικοί σε θέματα καινοτομίας και έρευνας του ευρύτερου αγροτικού-διατροφικού τομέα.
Το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με τίτλο «Βιολογικά προϊόντα: Αγορές – Προώθηση – Χρηματοδότηση». Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τη HELEXPO και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και θα παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις και προοπτικές της αγοράς των βιολογικών προϊόντων, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και έξυπνα εργαλεία προώθησης εστιασμένα σε επιχειρήσεις του κλάδου των βιολογικών προϊόντων. Την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 12:00 έχει προγραμματιστεί εξειδικευμένο σεμινάριο-Workshop. Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση από ειδικούς του χώρου στο σύγχρονο πρόσωπο της βιολογικής γεωργίας και θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης των παραγωγών μέσα από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Παράλληλα οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους βελτίωσης των διατροφικών τους συνηθειών, να συμβουλευτούν διαιτολόγο για την ένταξη των βιολογικών στην καθημερινή τους διατροφή και να γνωρίσουν την προστιθέμενη αξία των βιολογικών προϊόντων μέσα από ιδέες για εναλλακτικά νόστιμα γεύματα με βιολογικά τρόφιμα από σεφ.