Τετάρτη, 7 Αυγ.
32oC Αθήνα

Αίγινα, ο πρωτοπόρος ελεύθερος δήμος από αεροψεκασμούς παγκοσμίως

Αίγινα, ο πρωτοπόρος ελεύθερος δήμος από αεροψεκασμούς παγκοσμίως

7 Μαρτίου 2010, Ημερίδα στην Αίγινα για αεροψεκασμούς και γεωμηχανική

Η Αίγινα ήταν ο πρώτος και μοναδικός δήμος, που ενδιαφέρθηκε για το φαινόμενο των αεροψεκασμών “chemtrails” παγκοσμίως, καθώς και μια πόλη του Καναδά, η Εspaniola, όπου τα chemtrails προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση το 1999. Πάντως σίγουρα μέχρι τώρα, δεν υπήρξε παρόμοια συζήτηση και απόφαση απαγόρευσης από δημοτικό συμβούλιο στην Ευρώπη. Στην Αίγινα, λοιπόν, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ημερίδα, την Κυριακή 7 Μαρτίου, με τίτλο: «H Συμβολή της Αίγινας στη Διεθνή Διαμάχη των Αεροψεκασμών και της Γεωμηχανικής». Θα ξεκινήσει η Ημερίδα στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο της Αίγινας, με προβολή του βίντεο «Κλιματικό Χάος στην Εποχή της Γεωμηχανικής», συνέντευξη Τύπου της καναδικής ομάδας ETC από τη Κοπεγχάγη, σε συνεργασία με τη “Σουηδική Εταιρεία για την Προστασία της Φύσης”. Θα μιλήσουν οι Καθηγητές, Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου» με θέμα «Γεωμηχανική και Αεροψεκασμοί» και ο Γιάννης Ζαμπετάκης, Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα τους «Αεροψεκασμούς και την Αλυσίδα Τροφίμων».

Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα Πειραιά και Σαρωνικού», Μιχάλης Δρακάκης. Μια σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Δεκέμβρη στη συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Κοπεγχάγη, και είχε διοργανωθεί από τη καναδική ομάδα ETC. Αυτοί οι ερευνητές, οι οποίοι αντιτίθενται στη γεωμηχανική, ισχυρίζονται ότι η υποτιθέμενη τεχνολογική “λύση” αυτού του είδους, θα αρχίσει να προβάλλεται συστηματικά μετά από την «αποτυχία» της Κοπεγχάγης, με τον ίδιο τρόπο που έγινε μετά από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Κιότο, πάλι με πρωτοβουλία των ΗΠΑ (του κυρίου Al Gore), το εμπόριο ρύπων, δηλ. η κερδοσκοπία με τη ρύπανση. Ο Peter Vereecke, διοργανωτής του προγραμματισμένου συνεδρίου για τη Γεωμηχανική στο Βέλγιο, δήλωσε ότι “η συμβολική και ιστορική σημασία της Αίγινας είναι προφανής. Είστε πάνω από 2.500 χρόνια στο επίκεντρο της δημοκρατίας. Ο δήμος σας είναι ο μόνος, που διατύπωσε προβληματισμούς σε σχέση με τους αεροψεκασμούς και ξεκίνησε δράση. Είστε στο επίκεντρο της Πρωτοβουλίας «Καποδίστριας-Σπινέλι-Ευρώπη», η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει συνολική πρόταση για την οικοδόμηση της Ευρώπης των Πολιτών”.

Στους πρώτους μήνες του 2010 είναι προγραμματισμένα δύο Διεθνή Συνέδρια για τη γεωμηχανική, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας και στη Γάνδη του Βελγίου. Τα δύο συνέδρια αντιστοιχούν στις δύο προσεγγίσεις, εκείνη της “επιστημονικής κοινότητας” στις ΗΠΑ και εκείνη των πολιτών στην Ευρώπη. Εμπνευστής του συνεδρίου στη Γάνδη, εκ μέρους της Φλαμανδικής ομάδας Belfort, είναι ο πρώην δήμαρχος της πόλης Evergem Peter Vereecke. Το συνέδριο του κ. Vereecke έχει την υποστήριξη του Δημάρχου της πόλης της Γάνδης, ο οποίος είπε ότι θα καλέσει τον δήμαρχο της Αίγινας κ. Παναγιώτη Κουκούλη να παραβρεθεί την ημέρα του Συνεδρίου, σε ειδική δεξίωση στο Δημαρχείο της Γάνδης. Στην Αμερική οι πολίτες διαμαρτύρονται έξω από ένα συνέδριο των ειδικών, ενώ στην Ευρώπη ήδη οι πολίτες οργανώνουν δικό τους συνέδριο, και το σημαντικότερο από εδώ, από την Αίγινα, ξεκινά ο αγώνας ενάντια στον περιβαλλοντολογικό βανδαλισμό των αεροψεκασμών .

 

 

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε