Site icon NewsIT

Ανακύκλωση και Ενεργειακή Αξιοποίηση: Βιώσιμες προοπτικές για την Ανάπτυξη

15.03.2010 | 10:20
Ανακύκλωση και Ενεργειακή Αξιοποίηση: Βιώσιμες προοπτικές για την Ανάπτυξη

16/3 - Ημερίδα για την ανακύκλωση και την ενέργεια διοργανώνει ο ΣΕΒΙΑΝ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 και ώρα 10.00-14.00 στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών. Θέμα της ημερίδας «Ανακύκλωση-Ενεργειακή Αξιοποίηση: Βιώσιμες προοπτικές για την ανάπτυξη» διοργανώνει το forum «ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ). Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Εξειδικευμένοι επιστήμονες και εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι βιομηχανικών επιχειρήσεων,που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ανακύκλωσης και της Ενεργειακής Ανάκτησης, με εισηγήσεις τους θα θέσουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Κώστας Καρτάλης-Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κωστής Χατζηδάκης-Τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας και βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Τερζής-Σύμβουλος στο ΥΠΕΚΑ, Νίκος Μαντζούφας-Ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αντώνης Μαυρόπουλος-Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος ΕΣΔΚΝΑ, Δήμαρχος Κηφισίας… Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν πάνελ από εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, της διοίκησης, αλλά και επιστημονικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων, που θα διασταυρώσουν τα επιχειρήματά τους, αναδεικνύοντας για μια φορά ακόμα την ανάγκη ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης.

Η υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι θα κλείσουν οι παράνομες χωματερές και θα δημιουργηθούν νέα έργα. Στόχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η ποσοτική μείωση των αποβλήτων, η βελτίωση του συστήματος ανακύκλωσης και επεξεργασίας των οργανικών αποβλήτων. Για την προώθηση των σχετικών προγραμμάτων θα αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ και θα βελτιωθούν οι υπάρχουσες υποδομές.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version