Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

Αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

Συναντήσεις με επίσημους και φορείς, συνεντεύξεις Τύπου και πράσινες λύσεις για την οικονομική κρίση

Για επαφές στην Ελλάδα ήρθε αντιπροσωπεία της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο – GREENS/EFA, ενώ θα συμμετέχουν σε εκδήλωση για την ευρωπαϊκή οικονομία και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ομάδας των Πράσινων ήρθαν η συμπρόεδρος της Rebecca Harms και ο Sven Giegold, Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Η κα. Harms και ο κ. Giegold θα συναντηθούν με εκπροσώπους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη Τετάρτη από 12.00 ως 14.00 θα συναντηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ Πετσάλνικο, με την κα. Β. Παπανδρέου, πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής, τον κ. Α. Μακρυπίδη, βουλευτή και πρόεδρο ΚΤΕ Οικονομίας, τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της ΝΔ κ. Χ. Σταϊκούρα και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή κ. Λαφαζάνη. Το μεσημέρι 15.30-17.00 θα συναντηθούν στα Γραφεία των Οικολόγων Πράσινων (Ακαδημίας 98-100) με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, καθώς και άλλων συνδικαλιστικών κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων. Το απόγευμα οι Ευρωπαίοι Πράσινοι θα συμμετέχουν σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με τους Οικολόγους Πράσινους με θέμα «Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις» (ώρα 18.30, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16). Στο πάνελ θα συμμετέχουν: Rebecca Harms, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Sven Giegold, Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, Γραμματεία Οικολόγων Πρασίνων, Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών για θέματα Μακροοικονομικής Ανάλυσης, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης…κι άλλοι.

Τη Πέμπτη 18 Μαρτίου, θα υπάρξει συνέντευξη στα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση, όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GREENS/EFA) θα μιλήσουν για τη κρίση και τις πράσινες προτάσεις, στο  χώρο του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (ώρα 11.00, Αμαλίας 8).

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε