Τετάρτη, 20 Νοε.
15oC Αθήνα

Φέτος φτιάξτε, οικολογική μαγειρίτσα !

Φέτος φτιάξτε,  οικολογική μαγειρίτσα !

Ας κάνουμε την διαφορά,  αυτό το Πάσχα  και ας μαγειρέψουμε οικολογικά. 
Κάνουμε καλό στην τσέπη μας , στην υγεία μας και στο περιβάλλον !

Βοηθάει τόσο στην οικολογική μας συνείδηση, όσο στην τσέπη  και την υγεία μας, αφού τα λιπαρά κρέατα  βλάπτουν σοβαρά  τον  οργανισμό  μας…. και τα ακριβά κρέατα τον οικογενειακό μας προυπολογισμό !

Τα υλικά που θα χρειαστούμε: 
  
1/2 κιλό μανιτάρια μεγάλα , άσπρα
1/2  κιλό  μανιτάρια πλευρώτους
φρέσκιες καρδιές από 2 μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνιθο 
μισό μάτσο μαιντανό
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3 κούπες σούπας ρύζι 
1/2 κούπα  λάδι ελιάς 
2 αυγά 
χυμό από 3 λεμόνια 
αλάτι (λίγο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (λίγο)
κρόκο κοζάνης (λίγο)

  1. Πλένω και κόβω όλα τα υλικά  σε πολύ ψιλά κομμάτια.
  2. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, τα  προσθέτω και τα  αφήνω να βράσουν αργά για περίπου μισή ώρα.
  3. Αλατοπιπερώνω και χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι.
  4. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κούπες  της σούπας νερό κρύο.
  5. Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά.
  6. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  7. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω συνέχεια.
  8. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.
  9.  
  10. Καλή μας όρεξη !

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε