Ας κάνουμε την διαφορά, αυτό το Πάσχα και ας μαγειρέψουμε οικολογικά. Κάνουμε καλό στην τσέπη μας , στην υγεία μας και στο περιβάλλον !
Βοηθάει τόσο στην οικολογική μας συνείδηση, όσο στην τσέπη και την υγεία μας, αφού τα λιπαρά κρέατα βλάπτουν σοβαρά τον οργανισμό μας…. και τα ακριβά κρέατα τον οικογενειακό μας προυπολογισμό !
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό μανιτάρια μεγάλα , άσπρα
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
φρέσκιες καρδιές από 2 μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνιθο
μισό μάτσο μαιντανό
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3 κούπες σούπας ρύζι
1/2 κούπα λάδι ελιάς
2 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
αλάτι (λίγο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (λίγο)
κρόκο κοζάνης (λίγο)
- Πλένω και κόβω όλα τα υλικά σε πολύ ψιλά κομμάτια.
- Βάζω νερό στην κατσαρόλα, τα προσθέτω και τα αφήνω να βράσουν αργά για περίπου μισή ώρα.
- Αλατοπιπερώνω και χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι.
- Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κούπες της σούπας νερό κρύο.
- Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά.
- Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω συνέχεια.
- Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.
- Καλή μας όρεξη !