Site icon NewsIT

Καλεσμένοι όλοι στα φετινά “Χελιδονίσματα”

05.03.2010 | 15:30
Καλεσμένοι όλοι στα φετινά “Χελιδονίσματα”

Εθελοντικές δράσεις Μαρτίου από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία  

Εθελοντικός καθαρισμός στον Υγρότοπο της Αρτέμιδας (Αλυκή Λούτσας), τη Κυριακή 7 Μαρτίου, ώρες 10:30- 13:30 σε συνεργασία με το Δήμο, με στόχο την αναβάθμιση, ανάδειξη και προστασία του Υγρότοπου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής με καταγεγραμμένα συνολικά περισσότερα από 170 είδη πουλιών! Θα συμμετέχουν γυμνάσια, λύκεια και σχολεία της περιοχής, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, τοπικοί φορείς και η περιβαλλοντική οργάνωση «Μία Φύση». Ο Δήμο Αρτέμιδας θα διαθέσει όλα τα τεχνικά μέσα και υλικά καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Στην διάρκεια του καθαρισμού θα γίνεται ξεχωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία θα τοποθετούνται σε μπλε κάδους, ενώ τα μη ανακυκλώσιμα θα απομακρύνονται από τα φορτηγά του Δήμου. Η μετάβαση θα γίνει με αυτοκίνητα ή με συγκοινωνία (λεωφ.305 από σταθμό Μετρό Νομισματοκοπείο, κατεβαίνετε στο τέρμα – περιοχή Αγίου Νικολάου).

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2010
Με τα «Χελιδονίσματα 2010», υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους μια φωλιά. Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα! Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην Αθήνα, και πολύς ενθουσιασμός. Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια μελών και εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

«Χελιδονίσματα» θα πραγματοποιηθούν:
Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 και ώρα: 09.00 – 12.30 για οργανωμένες σχολικές ομάδες στο Πάρκο «Α. Τρίτσης».
Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 11.00 – 14.00 ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στον ανοιχτό χώρο μπροστά στον Παιδικό Σταθμό και το θεατράκι (ανάμεσα στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων και το Naturashop).
Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 11.00 – 14.00 ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό σε κεντρικό σημείο στον Εθνικό Κήπο.

Στη Βόρεια Ελλάδα

13/3: Πάρκο «Φράγμα Θέρμης» στη Θεσσαλονίκη (ώρες: 10.00 – 13.30)

20/3: Πάρκο έναντι Γηπέδου στην Έδεσσα (ώρες: 10.00 – 14.00)

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version