Site icon NewsIT

Μαύροι κύκλοι; Πείτε τους αντίο με φυσικό τρόπο

15.02.2010 | 12:52
Μαύροι κύκλοι;  Πείτε τους αντίο με φυσικό τρόπο

Χαμομήλι, δεντρολίβανο και αγγούρι, για τις καλύτερες φυσικές συνταγές ματιών

Οι μαύροι κύκλοι, όχι μόνο λόγω κλάματος, κούρασης ή έλλειψης ύπνου, αλλά μπορεί να οφείλονται σε ελλιπή απορρόφηση πρωτεϊνών λόγω ανεπάρκειας υδροχλωρικού οξέως στο στομάχι, κυρίως εξαιτίας έλλειψης βιταμίνης Β6 και φολικού οξέως. Συνήθως οι μαύροι κύκλοι είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό.

Για τα πρησμένα και κουρασμένα βλέφαρα είναι η κλασική συνταγή: Φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά, καταπραΰνουν τα συμπτώματα και ξεκουράζουν το βλέμμα. O χυμός του αγγουριού έχει πολλές, ενυδατικές, τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές ιδιότητες, χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτένιων, που περιέχει. Ακόμη και η φλούδα του αγγουριού, χάρη στις βιταμίνες της, ευνοεί το δέρμα.

Για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους, εφαρμόστε κρύα σακουλάκια τσάι, παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα. Η τανίνη του τσαγιού μειώνει το πρήξιμο και τον δυσχρωματισμό. Ξαπλώστε, λοιπόν, το πρωί κατά προτίμηση, και τοποθετήστε φέτες αγγουριού ή παγωμένα και υγρά σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας, κρατώντας τα κλειστά, για περίπου 10-15 λεπτά. Πλύνετε το πρόσωπό σας καθημερινά με κρύο νερό. Το κρύο νερό προκαλεί συστολή των αγγείων και συνεπώς μείωση του πρηξίματος στην περιοχή. Μειώστε όσο μπορείτε τη λήψη αλατιού, γιατί προκαλεί κατακράτηση υγρών σε ασυνήθιστα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών κάτω από τα μάτια. Το πολύ αλάτι δυσκολεύει το κυκλοφορικό και τα αγγεία κάτω από τα μάτια διαστέλλονται και μαυρίζουν. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λάδι ματιών για το ντεμακιγιάζ, προτιμήστε καθαριστικά τζελ.

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται και στην έλλειψη της βιταμίνης Κ. Οι κρέμες που περιέχουν Κ, μειώνουν το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό της περιοχής. Όχι πολύ λιπαρές κρέμες στη περιοχή των βλεφάρων. Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά (κυρίως πράσινα), συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνες και καταναλώστε άφθονα υγρά καθημερινά. Αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, όποιος κι να είναι ο λόγος. Ο ερεθισμός των ματιών από το τρίψιμο, μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή τριχοειδών αγγείων και μαύρισμα. Κι ως γνωστόν, το κάπνισμα δημιουργεί προβλήματα στο κυκλοφορικό, που εντείνουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων.

Μάσκα για τους μαύρους κύκλους
Κόψτε παπάγια σε λεπτές φέτες και αφήστε τες πάνω στα βλέφαρα για περίπου 10 λεπτά. Η παπάγια περιέχει φρουτώδη ένζυμα , συντελούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και τη λεύκανση της περιοχής. Συχνότητα, 1 φορά την εβδομάδα.

Το αγγούρι έχει παρόμοιες ιδιότητες.

Mάσκα προσώπου
Ανακατέψτε το χυμό μισού αγγουριού με 2-3 κουταλιές νιφάδες βρόμης. Aφήστε τις νιφάδες να μουλιάσουν στο χυμό και φορέστε τη μάσκα για περίπου 15 λεπτά.

Κομπρέσες χαμομηλιού
Βράστε το χαμομήλι και αφήστε το να κρυώσει. Κάντε κρύες κομπρέσες με δύο στρογγυλά βαμβάκια.

Ατμόλουτρο με δεντρολίβανο
Βράζετε το δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα και βάλτε από πάνω το κεφάλι σας για 10 λεπτά. Έπειτα κάντε τις κομπρέσες με χαμομήλι. Εξαφανίζονται σακούλες και μαύροι κύκλοι από τα μάτια.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version