Ο δήμος Αλεξανδρούπολης προωθεί τη μελέτη, που εκπονήθηκε από ομάδα μελετητών με επικεφαλή τη κ.Τζούλια Τζώρτζη, για την αναβάθμιση και διαμόρφωση του πάρκου Ανατολικής Θράκης. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Σεραφειμίδη η ανάπλαση του πάρκου αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει μέσα στο μήνα με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Το κυριότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν απλά υλικά που δεν κοστίζουν, ενώ η νέα μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή πολλών δραστηριοτήτων για παιδιά, όπως είναι τα δεντρόσπιτα, χώροι αναρρίχησης, σιντριβάνια, αλλά και αναψυκτήριο.Το πάρκο Ανατολικής Θράκης έχει έκταση 5 στρεμμάτων. Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η Μάκρη, η Μεσημβρία, τα Δίκελλα, αλλά και οι ορεινοί οικισμοί, ο Πόταμος, ο Άβαντας, η Αισύμη, η Λεπτοκαριά, η Κίρκη, η Συκκοράχη προσφέρουν στους επισκέπτες τους διαδρομές μοναδικής, φυσικής ομορφιάς. Επιπλέον, η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στα σημαντικά από οικολογική άποψη μέρη της Δαδιάς, του Δέλτα, του ποταμού Έβρου και των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης.
Προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Κατερίνης καταβάλει ο Δήμος Κατερίνης με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλά σημεία. Τελευταίο οχυρό του πεζού πολίτη το πάρκο Κατερίνης, όπου σε περιβάλλουσα οδό (Σβορώνου προς την 7ης Μεραρχίας), τη προηγούμενη εβδομάδα, έγινε εργολαβική χάραξη για έναν ακόμη καινούργιο κυκλικό κόμβο. Το πλατύ σχετικά πεζοδρόμιο από την πλευρά του πάρκου πρόκειται να εξαφανιστεί από την κατασκευή του εκτεταμένου σχετικά οδικού κόμβου, ενώ τρία δέντρα κινδυνεύουν να κοπούν. Το πάρκο έχει υποστεί σημαντική υποβάθμιση και πρέπει να προστατεύεται ως τοπικό σύμβολο.
Στη Πάτρα μόνο διαδικαστικά θέματα υπάρχουν, ώστε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή οικοπέδων ανάμεσα στον Δήμο Πατρέων και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με σκοπό την ανέγερση νέου πάρκου Πολιτισμού και Παιδείας, στον χώρο δίπλα από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με προφανή σκοπό, ώστε δίπλα από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, να μη στεγαστεί ένα Αστυνομικό Μέγαρο.Ήταν μια διαδικασία που πέρασε από πολλά στάδια καθώς χρειάστηκαν πολλές διατυπώσεις, κυρίως μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Στο Κέντρο της Αθήνας δεν έχει δημιουργηθεί πλατεία τα τελευταία 100 χρόνια. Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε δημιουργία πλατείας 1.300 τμ δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, στην οδό Βερανζέρου, καθώς το κτίριο του ΝΑΤ έχει κριθεί ακατάλληλο μετά τον σεισμό του 1999 και θα κατεδαφιστεί. Ο δήμος Αθηναίων αγόρασε το κτίριο ΝΑΤ και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει προχωρήσει στην κατεδάφισή του, ενώ στη θέση του θα γίνει μια πλατεία, που θα επιστρωθεί με κυβόλιθους και θα δεντροφυτευτεί με περίπου 40 δέντρα. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα εισηγηθεί να ονομαστεί Πλατεία «Μινωτή- Παξινού» για «να τιμήσουμε δύο ανθρώπους, οι οποίοι σφράγισαν με την παρουσία τους την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου».