Site icon NewsIT

Νέες δενδροφυτεύσεις στην Αττική από ΥΠΕΚΑ

06.03.2010 | 09:43
Νέες δενδροφυτεύσεις στην Αττική από ΥΠΕΚΑ

Δενδροφυτεύσεις σε Γλυφάδα, Παπάγου, Χολαργό, Πεντέλη και στα Καλύβια

Το πρόγραμμα αναδάσωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις καμένες περιοχές του Υμηττού και της Πεντέλης ολοκληρώνεται για την ανοιξιάτικη περίοδο και παράλληλα ξεκινάει η προετοιμασία για την οργάνωση των αναδασώσεων του φθινοπώρου. Το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής υλοποιεί τις ακόλουθες δεντροφυτεύσεις:

-7/3 στον Υμηττό, περιοχή «Προφήτης Ηλίας» του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Υ και το ΣΚΑΙ

10/3 στον Υμηττό, στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού, με την ευγενική χορηγία της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

14/3 στην Πεντέλη, στην περιοχή «Κοκκιναράς», σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Π και το ΣΚΑΙ

21/3 στην Πεντέλη, στην πλαγιά δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Π. και το ΣΚΑΙ.

Η Υπουργός δήλωσε τη Παρασκευή 5 Μαρτίου, σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό ΣΚΑΙ ότι «σε τόσο δύσκολες εποχές, όπως αυτές που περνάμε ο εθελοντισμός δημιουργεί μια νέα συλλογικότητα. Και αυτό είναι κάτι, που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την προσπάθεια αναδάσωσης».

Τη Κυριακή 7 Μαρτίου θα γίνει επίσης δεντροφύτευση, σε μια περιοχή που ήδη έχει γίνει καλή δουλειά, στον Δήμο Καλυβίων. Ήδη έχουν γίνει δεντροφυτεύσεις, αλλά και συντήρηση και πότισμα των δέντρων στο Πάνειο Όρος, ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Η Εθνική Τράπεζα και το καταθετικό πρόγραμμα για παιδιά Εθνική Παίδων (http://www.nbg.gr/ethnikipaidon) σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, υιοθετεί ένα δέντρο για κάθε νέο λογαριασμό Εθνική Παίδων, που θα ανοιχθεί έως και τις 31 Μαρτίου, αναλαμβάνοντας τη φύτευση και τη φροντίδα του για 3 χρόνια. Στις 7 Μαρτίου 2010, θα γίνει η πρώτη δενδροφύτευση στο Πάνειο Όρος στα Καλύβια Αττικής, τόπος συγκέντρωσης Δημαρχείο Καλυβίων, ώρα 10 πμ.

 

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version