Site icon NewsIT

Περισσότερες ανάσες για τα Τουρκοβούνια

12.03.2010 | 15:46
Περισσότερες ανάσες για τα Τουρκοβούνια

Πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή των Τουρκοβουνίων από τη προηγούμενη Κυριακή

Ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε τη προηγούμενη Κυριακή 7 Μαρτίου, δεύτερη κατά σειρά, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) πιο πράσινα είναι τα Τουρκοβούνια. Παρά τον άστατο καιρό, οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου κατάφεραν να φυτέψουν 5.000 δενδρύλλια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, Ψυχικού και Φιλοθέης.

Ευχαριστημένη από την προσέλευση δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΠΑΤ Ζωή Ράπτη, η οποία τόνισε ότι «αυτή τη φορά κλήθηκαν και συμμετέχουν πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της περιοχής».

Εκτός από τη στήριξη των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το «παρών» και τα «συγχαρητήρια» στην πρωτοβουλία έδωσαν βουλευτές, οι οποίοι έσπευσαν στον τόπο της αναδάσωσης.

Δήλωσαν:

Μιλένα Αποστολάκη: «Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των τεσσάρων Δήμων η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη. Όπως υποστήριξε, «αν υπάρξει πολιτική βούληση και συντονισμένες ενέργειες, τότε ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να μετατραπεί σε έναν πνεύμονα πρασίνου, που έχουμε όλοι πολύ ανάγκη».

Γιάννης Βαρβιτσιώτης:
«Καταπληκτική προσπάθεια, που αξίζει συγχαρητήρια» χαρακτήρισε την αναδάσωση ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής» Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια το κράτος, το κάνουν σήμερα τέσσερις Δήμοι».

Κωστής Χατζηδάκης:
«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ «ενθαρρυντικό» εκτίμησε το γεγονός ότι «ιδιαίτερα η νέα γενιά έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο “πράσινη ζωή στην πόλη».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «η συμμετοχή των εθελοντών στην αναδάσωση είναι πολύ εντυπωσιακή. Βρισκόμαστε πλέον σε μια εποχή στην οποία πρέπει να περάσουμε από τη φάση της ευαισθητοποίησης στη φάση της οργανωμένης δράσης».

Δενδροφυτεύσεις Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

14/3 στην Πεντέλη, στην περιοχή «Κοκκιναράς», σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Π και το ΣΚΑΙ. Θα φυτευτούν 40.000 δένδρα σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version