Τετάρτη, 7 Αυγ.
32oC Αθήνα

Προβολή των παραδοσιακών προϊόντων και φυσικών χώρων της Ροδόπης

Προβολή των παραδοσιακών προϊόντων και φυσικών χώρων της Ροδόπης

Εστιάτορες και σεφ για τη προβολή της ταυτότητας της Ροδόπης

Εκπρόσωποι της Ομάδας Πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης, παρουσίασαν στοιχεία για τη πρωτοβουλία προβολής της Ροδόπης, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Chris & EVE στη Κομοτηνή. Η συνάντηση έγινε για την ανάδειξη των φυσικών ομορφιών της Ροδόπης και τη προβολή της ως τουριστικού προορισμού ποιότητας. Στη συνάντηση μίλησαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Chefs Club κ. Ν. Πανταζόπουλος, με πρόσκληση του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Α΄Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΚ κ. Α. Αργυρόπουλος. Επίσης συμμετείχαν ο Οικ. Επόπτης ΕΒΕΚ κ. Μ. Βεζυριανίδης, κ. Α. Γιάτσογλου, κ. Δ. Μιχαηλίδης, κ. Α. Μπάρμπας, κα Κ. Γερασίμου, ο κ. Β. Κάλφας, κα Μ. Τάσσου και πολλοί άλλοι, ανάμεσα τους και 17 σεφ. Μάλιστα οι συμμετέχοντες πήραν οδηγίες για την «Ασφάλεια Τροφίμων (HACCP) σε επιχειρήσεις Εστίασης. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει 16 Μαρτίου 2010, στην αίθουσα του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κομοτηνής (ΜΜ Κωνσταντίνου 16, Κομοτηνή). 

Από τα θέματα, που ξεχώρισαν  στη συνάντηση για την προβολή της περιοχής είναι:
1.Η έκθεση ΘΡΑΚΗ 2010 ως μια ευκαιρία να παρουσιασθεί η ταυτότητα της Ροδόπης, τόσο προς τους επισκέπτες, όσο και για να γνωρίσουν οι πολίτες τη πρόοδο στην παρουσίαση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα), καθώς και τις υπηρεσίες. 
2.Το ΑγρΟραμα, που προσφέρθηκε να βοηθήσει στην παρουσίαση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης, καθώς και των στοιχείων (προϊόντων, υπηρεσιών και φυσικών χώρων) της ταυτότητας του ΤΣΠ (Τοπικό Σύμφωνο Ροδόπης).
3.Το ΤΣΠ Ροδόπης έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την προώθηση της τοπικής ταυτότητας και με την προβολή της παραδοσιακής γαστρονομίας, όσο και με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, με τον τοπικό πολιτισμό, με τις παραδοσιακές συνταγές, με τις υπηρεσίες τουρισμού ποιότητας και με την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, ενσωματώνοντας στοιχεία του τοπικού πολιτισμού. 
4.Άλλες εκθέσεις, που έχουν ενδιαφέρον για να προβληθεί η ταυτότητα της περιοχής είναι η ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ (Αθήνα, expoAthens, 16-18 Apr 2010) και η AGRO QUALITY festival (Αθήνα, Τεχνόπολις, 29 Απρ-2Μαι 2010), ενώ σε άλλες περιοχές οργανώνονται από τους τοπικούς παράγοντες εκθέσεις προβολής της τοπικής ταυτότητας, όπως η AGRO Τourism 2010 (Κασσάνδρα, Χαλκιδική, 14-16/5/10), η ΝΙΚΗΤΗ 2010 (Νικήτη, Χαλκιδική, 15-18/7/10), το συνέδριο «Νέοι Αγρότες & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (Επίδαυρος, Αργολίδα, 26-27/6/10), τα Παραδοσιακά Προϊόντα & Τοπ. Ανάπτυξη (Βελβεντό, Κοζάνη, 19/3/10), η Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου (Σελλασία, Λακωνία, 6-8/8/10), οι εκδηλώσεις ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ (Μέγαρα, Αττικής, 3-5/9/10), η έκθεση Λακωνικών Προϊόντων (Αθήνα, Σύνταγμα, 1-5/3/10), το Φεστιβάλ Ελαιόλαδου-Ελιάς (Πειραιάς, ΟΛΠ, 12-14/3/10), το Φεστιβάλ Ελλ. Λαϊκού Πολιτισμού (Πειραιάς, ΟΛΠ, 16-18/4/10) κ.α.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε