Site icon NewsIT

Στο ¨Θέτρο Ελλήνων της Γενεύης” έργα των Καμπανέλλη και Κεχαΐδη

04.05.2010 | 19:51
Στο ¨Θέτρο Ελλήνων της Γενεύης” έργα των Καμπανέλλη και Κεχαΐδη

Το "Θέατρο Ελλήνων Γενεύης" έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες της Γενεύης να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής θεατρικής δημιουργίας επί ένα τριήμερο (1-3 Μαΐου).

Στο “Θέατρο Ελλήνων της Γενεύης” ανέβηκαν σε κοινή παράσταση δύο έργα΄δύο έργα: “Η Γυναίκα και ο Λάθος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη και “Με δύναμη από την Κηφισιά”, του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά.

Όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα των παραστάσεων, “επελέγησαν δύο σύντομες εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας, δύο στιγμές όχι τόσο απομακρυσμένες χρονικά η μία από την άλλη και όμως με τόσο διαφορετικά ερωτηματικά, με τόσο διαφορετικές υπαρξιακές ανησυχίες, αλλά με φόντο την ίδια ανθρώπινη φύση”.

Δέκα ερασιτέχνες ηθοποιοί της αξιόλογης αυτής θεατρικής ομάδας, με τη σκηνοθεσία του Γιώργου Σταγκάκη και την τεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Δημητριάδη “κάνοντας θέατρο με την ψυχή μας”, όπως δηλώνουν υπερήφανα, καθήλωσαν με την ερμηνεία τους τους πολυάριθμους θεατές, που κατέκλυσαν την Salle Centrale de la Madelaine της Γενεύης, μεταξύ των οποίων ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης κ. Γ. Κακλίκης και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Γενεύη, κα Τερέζα Αγγελάτου.

Το Θέατρο Ελλήνων Γενεύης δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια παρουσιάζοντας από αρχαίες τραγωδίες μέχρι έργα από το νεοελληνικό θέατρο και ξένο ρεπερτόριο σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, της Γαλλίας αλλά και στην Αθήνα. Τον περασμένο Μάρτιο διοργάνωσε στη Γενεύη μια εξαιρετική παράσταση με την απαγγελία στο ελληνικό πρωτότυπο και σε γαλλική μετάφραση γνωστών αριστουργημάτων της ελληνικής δημοτικής ποίησης.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version