Τα μικρά έκαναν ό,τι μπορουν για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον ακολουθώντας μια πολύ συγκεκριμένη, πάγια τακτική. Αυτό της αναχώρησης προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντο. Έτσι και αλλιώς δικαίωμα ψήφου δεν έχουν, τους γονείς τους δεν τους εμπιστεύονται και πολύ, τους πολιτικούς τους εμπιστεύονται λιγότερα, στα κοινωνικά δίκτυα πρόσβαση δεν μπορουν να έχουν για να εκτονωθουν λεκτικά, έχουν αποστροφή σε οτιδήποτε θα κάνει το χαμογελο τους να φύγει από τα χείλη οπότε:
Όταν έμαθαν ότι το 2014 η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% σε σχέση με το 2008 αποφάσισαν ότι είναι καλή ιδεα να φύγουν κάπως μακριά
Το ίδιο σκέφτηκαν και όταν είδαν ότι από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας
Δεν σκέφτηκαν να μπουσουλήσουν κάπου αλλού παρα μόνο ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ όταν άκουσαν ότι το 70% από το σύνολο των σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους
Περιττό να αναρωτηθείς πως αντέδρασαν όταν καταλαβαν ότι πολλοι απο αυτούς δεν δουλευουν για περισσοτερους από 24 συνεχόμενους μήνες. Πόσες πάνες τους χρειάστηκαν δεν λέγεται
Τα βρέφη μοιάζουν να γνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι ένας. Είναι ο δρόμος μακριά από τα κάγκελα που μας έβαλαν το ΔΝΤ και η ΕΕ όταν επέμειναν σε επιπλέον περικοπές ή έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015, δίνοντας την εντύπωση πώς «ό,τι και αν κάναμε δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση…Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι, ξέραμε ότι το θέμα έχει τελειώσει». Αυτό λέει το Reuters σήμερα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το Reuters είναι πιο δημοφιλές και από το Nickelodeon σε όσους κοιμούνται επάνω στον ώμο των γονιών τους, τύπους σαν αυτόν
Τα μωρά δεν μπορουν να αντέξουν πολλά. Κανένα άλλο ψέμα, δεν πρόκειται να δείξουν ανοχή στα στατιστικά που λένε ότι μέσα σε πέντε χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας. Το 2013 το ποσοστό αυτό ξεπερνούσε το 44%, ενώ το 2008 μετά βίας, υπερέβαινε το 20%. Καταλαβαίνεις τι έκαναν και -κυρίως- ΓΙΑΤΙ, σωστά;
Το αν θα επιστρέψουν όλοι αυτοί οι μπόμπιρες στις κουνιες τους είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης είναι 2% απαιτούνται 13 χρόνια για επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση.
Καθώς το σκέφτονται βγάζοντας διάφορους διφθόγγους, οι αριθμοί θα επηρεάσουν την κρίση τους για την κρίση. Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της απασχόλησης το 1,3%, η αγορά εργασίας θα μπορέσει να επανέλθει στα επίπεδα του 2008 το 2034.
Σε μια απίθανη ειρωνεία της τύχης η WSJ εχθές έκανε μια καμπάνια εκφοβισμού του βρέφους. Παραθέτοντας σε δημοσίευμα 12 αριθμούς που αποτυπώνουν τη δυσμενη θέση της χώρας, εκτυπώνοντας όλα αυτά στις σελίδες τους
25%: Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας από την αιχμή της στα μέσα του 2008.
25,8%: Το ποσοστό των Ελλήνων που παραμένουν εκτός εργασίας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.
3η: Η θέση που κατέχει η Ελλάδα, μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της, όσον αφορά στο ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται υπό τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τη Eurostat.
23,1%: Το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν στο όριο της φτώχειας το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
33,5% ή 77 δισεκατομμύρια ευρώ: Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια -για τα οποία οι οφειλέτες δεν έχουν καταφέρει να κάνουν πληρωμές για περισσότερο από 90 ημέρες, σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα.
70 δισεκατομμύρια ευρώ: Η κατά προσέγγιση αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας.
83,9%: Το ποσοστό της πτώσης του χρηματιστηρίου από το 2008.
1 στους 4: Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν από το 2008, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ (συνολικά 230.000 επιχειρήσεις). 9 φορές: Οι φορές που χρειάστηκε να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2014 σε φόρους, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους.
7 φορές: Πόσο περισσότερο χρειάστηκε να πληρώσουν σε φόρους το 2014 οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι σε σύγκριση με το 2009.
23%: Ο ΦΠΑ που πληρώνουν οι Έλληνες για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος του ΦΠΑ που καταβάλλεται στην ευρωζώνη είναι 21,5%, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση 20,5%.
100.000: Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται πλέον στο εξωτερικό, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.
η Wall Street Journal εκβίασε ακόμη περισσότερα μωρά να πάρουν το δρόμο χωρίς επιστροφή και να φύγουν από τη συστημική κούνια.
Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols, ναι, αλλά η αλήθεια που αυτά τα πλάσματα μπορούν να αναγνωρίζουν βρίσκεται κυρίως στις στατιστικές. Οποτε όταν τα μικρά άκουσαν ότι Το 2009 υπήρξε κατά μέσο όρο 1 αυτοκτονία την ημέρα στην Ελλάδα, το 2010 υπήρξαν 2 και σύμφωνα με κοινωνικούς φορείς ο διπλασιασμός αυτός αποδίδεται κυρίως στην οικονομική κρίση είπαν να ζήσουν τη ζωή τους όπως τους αξίζει. Και απέδρασαν ήρεμα, στωικά, αποφασισμένα
ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ;