Site icon NewsIT

To “Πελίτι” γιορτάζει το Έτος Βιοποικιλότητας 2010

05.03.2010 | 12:25
To “Πελίτι” γιορτάζει το Έτος Βιοποικιλότητας 2010

Σειρά εκδηλώσεων για το Μάρτιο και η 10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

Η περιβαλλοντική οργάνωση “Πελίτι” είναι η πιο γνωστή Τράπεζα Σπόρων με βασικές δράσεις και στόχους, τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Πελίτ στα ποντιακά σημαίνει βελανιδιά και συγκεκριμένα το “Πελίτι” είναι εμπνευσμένο από μια μεγάλη βελανιδιά, που βρίσκεται στο Δασωτό Κ. Νευροκοπίου Δράμας.

Τη Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με τίτλο “Τραγουδώντας για το Πελίτι”, στις 6:30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης νομού Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα θεάτρου με είσοδο ελεύθερη.

Άλλες εκδηλώσεις το Μάρτιο 2010

5-7 Μαρτίου 2010 συμμετοχή στην 3η Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων Biologica στη Θεσσαλονίκη, διοργάνωση Helexpo.

7 Μαρτίου 2010, Κυριακή στις 11πμ, στο χώρο του πύργου του Μάρκελλου στην Αίγινα, η τοπική ομάδα Αίγινας του Πελίτι οργανώνει: Ανοιχτό Σπορείο. Δηλαδή θα φυτέψουν σπόρους με κάτοικους και με σκοπόν να φροντίσουν τα φυτά για να μεγαλώσουν. Μάλιστα τον Απρίλη, σε ειδική γιορτή που θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα τα χαρίσουν, ώστε να βοηθηθεί η διατήρηση και διάδοση τους. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται για 5η συνεχή χρονιά στην Αίγινα με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για τη διατήρηση των σπόρων των παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών.

20 Μαρτίου 2010, Σάββατο στις 7 μμ, στο αμφιθέατρο του Δήμου Ν. Πετριτσίου του Ν. Σερρών ομιλία του Παναγιώτη Σαϊνατούδη για τη συλλογή και διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Με την υποστήριξη του Δήμου Ν. Πετριστίου.

Φέτος 10 Απριλίου, θα λάβει χώρα η “10η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών”, στο Μεσοχώρι Δήμου Παρανεστίου Δράμας.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version