Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

Το πρόγραμμα CEHAPE για τα παιδιά στηρίζουν περισσότερα από 53 κράτη

Το πρόγραμμα CEHAPE για τα παιδιά στηρίζουν περισσότερα από 53 κράτη

Η φωνή των νέων της Ευρώπης στο 5ο υπουργικό συνέδριο περιβάλλοντος και υγείας στη Πάρμα

 Η Υπουργική Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Πάρμα, 10 – 12 Μαρτίου 2010, συγκέντρωσε πάνω από 800 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών της Υγείας και του Περιβάλλοντος, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διακυβερνητικούς και κυβερνητικούς φορείς, επιστήμονες και εκπροσώπους της νεολαίας. Εκπρόσωποι 53 μελών κρατών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) συγκεντρώθηκαν στην Πάρμα Ιταλίας, για να επανεξετάσουν τον αντίκτυπο των εθνικών και διασυνοριακών περιβαλλοντικών τακτικών, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού των Ευρωπαϊκών χώρων που ανήκουν στον Π.Ο.Υ.

Σε μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις, 6 εκπρόσωποι της νεολαίας των διαφόρων χωρών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα εθνικά προγράμματα του CEHAPΕ (Children Environment and Health Action Plan for Europe). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υιοθέτησε τον Μάιο του 2004, το Πρόγραμμα Δράσης «Υγεία και Περιβάλλον των παιδιών για την Ευρώπη» (CEHAPE). Το πρόγραμμα αυτό ορίζει συγκεκριμένα μέτρα για το περιορισμό της επίδρασης που έχουν στην υγεία των παιδιών η ατμοσφαιρική ρύπανση, το νερό, τα χημικά και οι τραυματισμοί.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Καρυόλαιμος, αντιπρόσωπος Νεολαίας της οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή» 22 ετών, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της οργάνωσης Κάρλα Μπερ Μανωλοπούλου και την υπεύθυνη Παιδικών – Νεανικών Προγραμμάτων Φωτεινή Καλπακιώτη. Ο Αλέξανδρος παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα του CEHAPE «Υγιή Σχολεία» στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν το Λύκειο Καλλιθέας από την Αθήνα και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια περιβαλλοντική ταινία μικρού μήκους, παραγωγή 13χρονων κοριτσιών της Γερμανικής σχολής, με τίτλο “Greening our planet”.

 

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε