Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Το Υ.Π.Ε.Κ.Α. συμμετέχει στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2010

Το Υ.Π.Ε.Κ.Α. συμμετέχει στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2010

Η πρωτοβουλία αυτή είναι προσπάθεια διατύπωσης μιας συγκροτημένης πολιτικής για την αρχιτεκτονική

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναλαμβάνει την ευθύνη της διοργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής, στη 12η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θα διαρκέσει από 29 Αυγούστου ως 21 Νοεμβρίου 2010. Το ΥΠΕΚΑ στοχεύει την αναβάθμιση και διεθνή προβολή του ελληνικού αρχιτεκτονικού έργου, αφού στη διεθνή έκθεση συμμετέχουν 54 χώρες. Θέμα της Μπιενάλε, η συνάντηση ανθρώπων και αρχιτεκτονικής (People meet in architecture), αποσκοπώντας στην αναγνώριση των επιπτώσεων των διαδραστικών σχέσεων, που επηρεάζουν την αισθητική και λειτουργία του δομημένου περιβάλλοντος, αλλά και στην αποτύπωση του ίχνους των δράσεών τους στο φυσικό περιβάλλον. 

Το Υπουργείο προκηρύσσει ανοιχτή πρόσκληση, καλώντας τους ενδιαφερόμενους αρχιτέκτονες, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη θέση του Εθνικού Επιτρόπου, καθώς και για το θέμα. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 12η Μαρτίου και η ανακοίνωση του Εθνικού Επιτρόπου θα γίνει στις 24 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από σήμερα, να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που αναρτάται στην αρχική ιστοσελίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. στο Ίντερνετ στο hwww.minenv.gr/index.html. Η προκήρυξη κοινοποιείται επίσης και στις ιστοσελίδες των ΤΕΕ και ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

Τους υποψήφιους και τις προτάσεις τους θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους αρχιτέκτονες Ηλία Ζέγγελη, Γιώργο Τζιρτζιλάκη και την διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άννα Καφέτζη. Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα πρέπει σε ένα μήνα να καταθέσει αναλυτική περιγραφή της πρότασής του για το ελληνικό περίπτερο και το θέμα. Την επίβλεψη της διοργάνωσης έχει η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας & Αστικής Ανάπλασης του Υ.Π.Ε.Κ.Α., Μαρία Καλτσά.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε