Site icon NewsIT

10 πράγματα για τη Γη που δεν έχετε ξανακούσει

07.04.2018 | 22:40
10 πράγματα για τη Γη που δεν έχετε ξανακούσει

Το Έβερεστ δεν είναι το πιο ψηλό βουνό του κόσμου και άλλες 9 παράξενες ειδήσεις που δεν γνωρίζετε για τη Γη. Δείτε το βίντεο.

Η Γη αποτελεί τον τρίτο πιο κοντινό πλανήτη στον Ήλιο, τον πιο πυκνό και τον πέμπτο μεγαλύτερο σε μάζα στο Ηλιακό Σύστημα. Πόσα πράγματα όμως δεν ξέρετε για τον πλανήτη που ζείτε…

Το Έβερεστ με υψόμετρο 8.848 μέτρα, δεν είναι το πιο ψηλό βουνό του κόσμου. Το όρος Mauna Kea στη Χαβάη έχει μόλις 4,205 μέτρα υψόμετρο αλλά είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Το μεγαλύτερο μέρος του βουνού (περίπου 6.000 μέτρα) βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο αν προστεθεί στο υψόμετρο του τότε συνολικό του ύψος ξεπερνά τα 10.000 μέτρα!

Σας ακούγεται σίγουρα απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Γειτονικές χώρες μπορούν να έχουν διαφορά ώρας 24 ωρών. Η αμερικανική Σαμόα μπορεί να απέχει μόλις 2.000 χιλιόμετρα από τα Νησιά Γραμμής Ισημερινού, όμως η διαφορά ώρας μεταξύ των δύο γειτόνων είναι 25 ώρες.

Το ξέρατε ότι το πιο ξηρό μέρος στη Γη βρίσκεται στην Ανταρκτική; Και όμως, οι ξηρές κοιλάδες του ΜακΜέρντο στην Ανταρκτική δεν έχουν δει βροχή για σχεδόν 2 εκατομμύρια χρόνια.

Οι ήπειροι σε αρκετά χρόνια από σήμερα θα επανενωθούν. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ήπειροι θα ενωθούν ξανά σε 250-300 εκατομμύρια χρόνια από τώρα και θα γίνουν μια ενιαία ήπειρος, η «Παγγαία Ultima». Αξίζει να σημειώσουμε ότι παλαιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι η Παγγαία, μια τεράστια ήπειρος που υπήρχε πριν από 335-175 εκατομμύρια χρόνια, χωρίστηκε σε δύο διαφορετικές ηπείρους, σχηματίζοντας τελικά τις 7 ηπείρους.

Δείτε στο βίντεο και τα 10 παράξενα πράγματα που δεν είχατε ξανακούσει για τη Γη:

Πηγή βίντεο: BRIGHT SIDE

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version