Κυριακή, 6 Οκτ.
26oC Αθήνα

15+1 διάσημα πρόσωπα που έχουν δύο διαφορετικά χρώματα ματιών

15+1 διάσημα πρόσωπα που έχουν δύο διαφορετικά χρώματα ματιών
Φωτογραφία REUTERS/Yara Nardi

Η ετεροχρωμία της ίριδας είναι μια γενετική –και μερικές φορές επίκτητη– κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει διαφορετικά χρώματα ματιών.

Αυτό το εξωτικό και όμορφο χαρακτηριστικό των διαφορετικών χρωμάτων στα μάτια είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, αφού επηρεάζει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους: την πλήρη ετεροχρωμία (και οι δύο ίριδες έχουν εντελώς διαφορετικό χρώμα), την μερική ετεροχρωμία (μια ίριδα έχει ένα τμήμα που έχει διαφορετικό χρώμα), καθώς και την κεντρική ετεροχρωμία (η ίριδα έχει διαφορετικό χρώμα κοντά στα όρια της κόρης σε σύγκριση με το χρώμα της υπόλοιπης ίριδας).

Δείτε ποιοι 16 διάσημοι ηθοποιοί έχουν ετεροχρωμία.

Kate Bosworth: Ίσως η πιο διάσημη ηθοποιός με ετεροχρωμία είναι η Kate Bosworth, που έχει ένα μπλε μάτι, ενώ το άλλο μάτι έχει εν μέρει χρώμα φουντουκιού. Ωστόσο, αρκετοί σκηνοθέτες της προτείνουν να φοράει έγχρωμους φακούς στα γυρίσματα. Πάντως, και η Lois Lane (σ.σ. η σύντροφος του Superman) από το γνωστό κόμικ απεικονιζόταν με διαφορετικά μάτια, ενώ η ίδια έχει ενσαρκώσει την φανταστική ηρωίδα στην ταινία «Superman Returns».

Mila Kunis: Το αριστερό μάτι της Mila Kunis είναι πράσινο και το δεξί της, καφέ. Μετά από τραυματισμό στο ένα μάτι της έμεινε ένα μικρό διάστημα τυφλή, ωστόσο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Angelina Jolie: Η Angelina Jolie είναι μια από τις πιο γοητευτικές γυναίκες. Η ηθοποιός έχει κεντρική ετεροχρωμία. 

Jennifer Connelly: Τα μάτια της ηθοποιού, Jennifer Connelly είναι γαλαζοπράσινα, ενώ έχει και κηλίδες χρυσού. Επίσης, ο εξωτερικός δακτύλιος των ματιών της είναι λίγο πιο σκούρος από τον εσωτερικό, που σημαίνει ότι έχει όλα τα είδη ετεροχρωμίας.

Jane Seymour: Η αγαπημένη ηθοποιός Jane Seymour γεννήθηκε μ’ ένα πράσινο μάτι κι ένα καστανό.

Alice Eve: Η Alice Eve είναι ακόμα πιο γοητευτική, όταν παρατηρείς τα υπέροχα μάτια της. Το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο.

Olivia Wilde: Η Olivia Wilde έχει εξωτικά μάτια ως αποτέλεσμα της κεντρικής ετεροχρωμίας. Ο εξωτερικός δακτύλιος της ίριδας της είναι πολύ πιο σκούρος από τον εσωτερικό. 

Φωτογραφία REUTERS/Aude Guerrucci

Demi Moore: Η διάσημη ηθοποιός έχει πλήρη ετεροχρωμία. Το ένα μάτι της «επίλεκτης» είναι πράσινο και το άλλο έχει χρώμα φουντουκιού.

Elizabeth McGovern: Κεντρική ετεροχρωμία έχει και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Elizabeth McGovern

Paris Jackson: Η Paris Jackson, που είναι κόρη του θρυλικού τραγουδιστή, Michael Jackson, έχει μαγευτικά μπλε μάτια, ενώ το ένα έχει πολύ πιο σκούρο εξωτερικό δακτύλιο.

Simon Pegg: Ο αγαπημένος ηθοποιός Simon Pegg, που έγινε δημοφιλής μέσα από τις σειρές ταινιών «Mission Impossible», έχει ένα μπλε μάτι, ενώ το άλλο είναι πράσινο.

Ralph Fiennes: Τα μάτια του Άγγλου ηθοποιού, Ralph Fiennes είναι μπλε με χρυσές και καφέ κηλίδες.

Dominic Sherwood: Ο ανερχόμενος σταρ, Dominic Sherwood, έχει ένα μπλε μάτι, ενώ το αριστερό του είναι και μισό- μπλε και μισό- καφέ.

Benedict Cumberbatch: Τα μάτια του Benedict Cumberbatch εμφανίζονται, άλλοτε μπλε και άλλοτε πράσινα, καθώς έχει ετεροχρωμία. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει πράσινο και μπλε χρώμα και στα δύο μάτια του, γι’ αυτό και φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με το πως πέφτει το φως.

Henry Cavill: Τα μάτια του Henry Cavill είναι κυρίως μπλε, αλλά ένα μικροσκοπικό τμήμα είναι καφέ, στην επάνω γωνία της αριστερής ίριδας.

Robert Downey Jr.: Ο βραβευμένος με Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου, Robert Downey Jr. που έχει ενσαρκώσει τον Iron Man και ετοιμάζεται να υποδυθεί τον Doctor Doom, έχει μερική ετεροχρωμία με καφέ κηλίδες στα μάτια του. 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις