Σάββατο, 5 Οκτ.
28oC Αθήνα

16 συναρπαστικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Κιάνου Ριβς

16 συναρπαστικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Κιάνου Ριβς
Φωτογραφία Christian Petersen/Getty Images

Ο Κιάνου Ριβς είναι από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, ο Κιάνου Ριβς δεν ήταν ποτέ υποψήφιος για Όσκαρ.

Ωστόσο, ο αγαπημένος ηθοποιός έχει εκατομμύρια θαυμαστές σ’ όλο τον κόσμο, κυρίως για τις ερμηνείες του στις σειρές ταινιών «Μatrix» και «John Wick»

Σ΄ αυτό το κείμενο, συγκεντρώσαμε 16 συναρπαστικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Κιάνου Ριβς.

1. Ο Κιάνου Ριβς είναι 60 ετών. Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1964 στη Βηρυτό του Λιβάνου. Η μητέρα του ήταν ενδυματολόγος, ενώ ο πατέρας του, που πέθανε το 2018, γεωλόγος.

2. Ο Keanu μεγάλωσε με την μητέρα του, Πατρίσια Τέιλορ, καθώς όταν ήταν 3 ετών, ο πατέρας του, τους εγκατέλειψε.

3. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, μετακόμισε αρκετές φορές, από τη Χαβάη ,την Αυστραλία, τη Νέα Υόρκη και τέλος τον Καναδά.

4. Ο Κιάνου παρακολούθησε το γυμνάσιο στον Καναδά, αλλά επειδή τον έδιωχναν, κατέληξε σε τέσσερα διαφορετικά λύκεια. Τελικά, εγκατέλειψε το σχολείο, όταν ήταν 17 ετών, για να ακολουθήσει την υποκριτική.

5. Ενώ η μητέρα του είναι Αγγλίδα, η πλευρά του πατέρα του είναι λίγο πιο διαφορετική. Ο πατέρας του ήταν Αμερικανός από τη Χαβάη με καταγωγή από την Κίνα, την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Ωστόσο, ο Κιάνου είναι Καναδός πολίτης και θεωρεί τον εαυτό του Καναδό.

6. Όταν ήταν στο γυμνάσιο, σκέφτηκε να συμμετάσχει στην ομάδα χόκεϊ επί πάγου στους (τότε) Ολυμπιακές Αγώνες του Καναδά, αλλά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

7. Όταν έγινε 19 ετών, ο Κιάνου μετακόμισε στο Λος Άντζελες (Καλιφόρνια) για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

8. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του Keanu ήταν στην κωμική ταινία «Bill & Ted’s Excellent Adventure», η οποία είχε απροσδόκητη επιτυχία.

9. H ταινία «Speed» του 1994 εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη.

10. Εκτός από την υποκριτική, ο Keanu ήταν επίσης μπασίστας για το συγκρότημα Dogstar. Ήταν μαζί από το 1991-2002. Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έπαιξαν με τους Bon Jovi, Rancid, Weezer και έκαναν περιοδείες στις ΗΠΑ και την Ασία.

11. Όταν του ζητήθηκε να επαναλάβει τον ρόλο του στο «Speed ​​2», ο Keanu απέρριψε την πρόταση, επειδή δεν του άρεσε το σενάριο. Αντίθετα, επέλεξε να περιοδεύσει με το συγκρότημά του και να παίξει τον Άμλετ σε μια θεατρική παραγωγή. Η απόρριψη της πρότασης (11 εκατομμύρια δολάρια)  είχε ως αποτέλεσμα ο Reeves να μπει στη «μαύρη» λίστα της 20th Century Fox για δέκα χρόνια.

12. Το 2005 ο Κιάνου Ριβς απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.

13. Είναι μεγάλος λάτρης των μοτοσικλετών. Ο Keanu συνίδρυσε την «Arch Motorcycle Company» που κατασκευάζει και πουλά μοτοσυκλέτες. Λόγω της αγάπης του για την ταχύτητα, έχει εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί σε αρκετά σημεία του σώματος του.

14. Παρότι έχει απορρίψει δεκάδες προτάσεις για ρόλους, ο Κιάνου Ριβς είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο. Μεταξύ του «The Matrix Reloaded» και του «The Matrix Revolutions», το συνολικό του εισόδημα ανήλθε στα 156.000.000 δολάρια. Στο μεταξύ, ο μισθός των ακριβοπληρωμένων ηθοποιών ανέρχεται σε 20-30 εκατομμύρια δολάρια.

15. Ο Κιάνου έκανε δώρο σε κάθε άτομο από την δωδεκαμελή ομάδα κασκαντέρ της ταινίας «The Matrix» μια μοτοσικλέτα Harley Davidson.

16. Οι κασκαντέρ για το «John Wick» έμειναν έκπληκτοι από την αφοσίωση του Κιάνου. Συνήθως, οι ηθοποιοί προπονούνται μόνο για 8 εβδομάδες για μια ταινία. Ωστόσο, ο Κιάνου προπονήθηκε για 6 μήνες για να τελειοποιήσει τα πάντα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις