Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η Βόρεια Κορέα στις… φλόγες! Εντυπωσιακή φωτογραφία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NASA Earth Observatory
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NASA Earth Observatory

Μην πάει ο νους σας στο κακό, όπως συμβαίνει συνήθως όταν μιλάμε για τη Βόρεια Κορέα. Δεν αποφάσισε (ακόμα) ο Κιμ Γιονγκ Ουν να γίνει νέος… Νέρωνας. Η εξήγηση για τις μυστηριώδεις φωτιές που φαίνονται στην εντυπωσιακή φωτογραφία της NASA είναι μάλλον απλή.

Οι φωτιές που «έπιασε» ο δορυφόρος της NASA εκτείνονται από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στο Νότο μέχρι το βόρειο τμήμα της χερσονήσου. Ο καπνός από τις φωτιές έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Τα κόκκινα σημάδια που φαίνονται στη φωτογραφία είναι οι φωτιές που κατακαίουν τμήματα της Βόρειας Κορέας και είναι ορατά χάρη στην ειδική θερμική απεικόνιση που εντοπίζει υψηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιήθηκε από τους αναλυτές της αμερικανικής υπηρεσίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NASA Earth Observatory

Οι περισσότερες από τις μυστηριώδεις φωτιές εντοπίζονται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κοντά σε ποτάμια.

Η εκτίμηση της NASA είναι πως πρόκειται για φωτιές που έβαλαν αγρότες για να κάψουν αγριόχορτα και να ενισχύσουν τη γονιμότητα του εδάφους ενόψει της επόμενης περιόδου καλλιέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κονσέρτο για τον… Κιμ Γιονγκ Ουν! Φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε 3 Βορειοκορεάτες στη Γαλλία για να μάθουν να φτιάχνουν… Έμενταλ!

“Εξαφάνισαν” τη θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν από ντοκιμαντέρ για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας – Φόβοι πως την έχουν εκτελέσει!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε