Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Joe Dituri: Ο καθηγητής που έμεινε 100 ημέρες κάτω από το νερό και βγήκε 20 χρόνια νεότερος

Joe Dituri: Ο καθηγητής που έμεινε 100 ημέρες κάτω από το νερό και βγήκε 20 χρόνια νεότερος
Instagram

Ο εφιάλτης για πολλούς, έγινε το θαύμα για έναν καθηγητή από τις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε «παγιδευμένος» μέσα σε ένα μικρό θάλαμο βαθιά κάτω από το νερό, για 100 ημέρες.

Ο Joe Dituri, πρώην δύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ειδικός στη βιοϊατρική μηχανική, έζησε σε έναν χώρο 55 τετραγωνικών μέτρων, 30 πόδια κάτω από την επιφάνεια των νερών στην περιοχή Florida Keys από την 1η Μαρτίου του προηγούμεου έτους, το 2023 και για 100 ημέρες.

Όταν βγήκε στην επιφάνεια, ήταν εμφανισιακά τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος – μια εμπειρία που του άλλαξε η ζωή.

Το πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής, εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο αναφέρει ότι το πείραμα έχει σκοπό στο να αναζητηθούν «νέοι τρόποι εξερεύνησης θαλάσσιων περιβαλλόντων».

Παράλληλα, ο καθηγητής επιχείρησε να δει αν το θαλάσσιο περιβάλλον θα μπορούσε να αποτρέψει μερικές ανθρώπινες ασθένειες ή τουλάχιστον να επιβραδύνει την γήρανση»

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Joseph Dituri (@drdeepsea)

Ο Dituri, έμεινε σε έναν θάλαμο για 100 μέρες στον πυθμένα του ωκεανού και όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή του, τον περασμένο Ιούνιο, ισχυρίστηκε ότι οι εξετάσεις αίματος του έδειξαν μείωση κατά 50% σε κάθε φλεγμονώδη δείκτη.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι πολλοί τομείς της υγείας του βελτιώθηκαν, και ότι η όψη του ήταν εμφανώς πολύ πιο νεανική μιας και οι ρυτίδες είχαν «χαθεί» από το πρόσωπο του.

Σε δηλώσεις του στο WKMG News στο Ορλάντο, ο Dituri τόνισε: «Είμαι 56 ετών τώρα. Η εξωγενής βιολογική ηλικία μου ήταν 44 ετών. Όταν βγήκα από το νερό, η εξωγενής ηλικία μου ήταν 34».

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις