Σάββατο, 6 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ο άνθρωπος που θέλει με τα ρομπότ του να ξεπεράσει τον Στηβ Τζομπς! (video)

Ο άνθρωπος που θέλει με τα ρομπότ του να ξεπεράσει τον Στηβ Τζομπς! (video)

Ο Ιάπωνας Tomotaka Takahashi είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξος και επιχειρεί να φέρει την επανάσταση στη ρομποτική

Με μικροσκοπικά ροπμπότ θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Ή, τουλάχιστον, να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας. Ο Ιάπωνας Tomotaka Takahashi  ασχολείται με την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, ενώ ίδρυσε την εταιρία του πριν δέκα χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση.

Με μικροσκοπικά ρομπότ που μπορούν να συνομιλήσουν με άνθρωπο, αλλά και με “ανδροειδή” επιχειρεί να αντικαταστήσει οτιδήποτε ηλεκτρονικό επηρεάζει τη ζωή μας. Για την ακρίβεια, η φιλοσοφία του επιστήμονα είναι ότι η μεγαλύτερη τεχνολογική εφεύρεση μετά το Iphone θα είναι τα μικρά ανδροειδή ρομπότ.
“Το επόμενο Iphone πρέπει να έχει χέρια, πόδια και πρόσωπο”, λέει χαρακτηριστικά και προσπαθεί να καλύψει το χάσμα που κρατάει τον άνθρωπο σε απόσταση από τα ρομπότ.
Ο Takahashi αυτοπροσδιορίζεται ως “σχεδιαστής, εφευρέτης και καλλιτέχνης”, αλλά το μόνο που έχει καταφέρει έως σήμερα -αν και έχει προβληθεί από το περιοδικό Time ως ένας πολλά υποσχόμενος εφευρέτης- είναι να κατασκευάσει ρομπότ που χρησιμοποιούνται ως… παιχνίδια για μικρά παιδιά…
Λέτε να τα καταφέρει;

 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε