Δευτέρα, 15 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Wimbledon: Τα πιο αναπάντεχα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά την διάρκεια του τουρνουά τένις

Wimbledon: Τα πιο αναπάντεχα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά την διάρκεια του τουρνουά τένις

Το τουρνουά του Wimbledon γνωστό και ως Wimbledon είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα τένις (1877) και το πιο δημοφιλές.

Η διοργάνωση ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 14 του τρέχοντος μήνα, ενώ λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis and Croquet Club στο Wimbledon της Αγγλίας και αποτελεί ένα από τα 4 Grand Slam.

Αρκετά είναι τα απρόβλεπτα περιστατικά που έχουν συμβεί στο πέρασμα των δεκαετιών κατά την διάρκεια του Wibledon. Ας δούμε, λοιπόν, μαζί μερικά από τα πιο πιο περίεργα συμβάντα που έχουν σημειωθεί στο θρυλικό πρωτάθλημα τένις.

Η Εισβολή του Γλάρου (1996)

Στον τελικό του 1996, ένα γλάρος εισέβαλλε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Richard Krajicek και του Malivai Washington. Το πουλί παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο για αρκετά λεπτά, προκαλώντας γέλια και αμηχανία τόσο στους παίκτες, όσο και στους θεατές.

Η Ρακέτα του Tim Henman (1995)

Ο Βρετανός τενίστας Tim Henman έγραψε ιστορία το 1995 όταν, απογοητευμένος από την απόδοσή του, χτύπησε τη ρακέτα του στο έδαφος και κατά λάθος τραυμάτισε μια ball girl. Αυτό το περιστατικό οδήγησε στον αποκλεισμό του από το τουρνουά, κάνοντας τον Henman τον πρώτο παίκτη στην ιστορία του Wimbledon που αποκλείστηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η Μαραθώνια Μάχη (2010)

Ο αγώνας μεταξύ του John Isner και του Nicolas Mahut το 2010 πέρασε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας τένις όλων των εποχών. Διήρκησε συνολικά 11 ώρες και 5 λεπτά, και έλαβε χώρα σε τρεις ημέρες. Το τελικό σκορ του πέμπτου σετ ήταν 70-68 υπέρ του Isner, και αυτό το ματς έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Η Βροχή από Βατράχια (1979)

Το 1979, οι θεατές και οι παίκτες έγιναν μάρτυρες μιας ασυνήθιστης βροχής από μικρά… βατράχια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Παρ’ όλο που οι μετεωρολόγοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο, οι διοργανωτές χρειάστηκε να διακόψουν τον αγώνα μέχρι να καθαριστεί το γήπεδο από τα αμφίβια.

Η Πρόκληση του Τένις (2004)

Η Maria Sharapova, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2004, έλαβε μια ασυνήθιστη πρόταση γάμου από έναν θαυμαστή της κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής. Παρ’ όλο που η Sharapova αρνήθηκε ευγενικά, το περιστατικό τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των θεατών.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις