Site icon NewsIT

Αγγλία: Σούπερ γιαγιά ετών 102 γιόρτασε τα γενέθλιά της με sky diving

27.08.2024 | 21:13
Αγγλία: Σούπερ γιαγιά ετών 102 γιόρτασε τα γενέθλιά της με sky diving

Μία σούπερ γιαγιά 102 χρόνων από την Αγγλία έγινε η γηραιότερη αλεξιπτωτίστρια στη Βρετανία. Η Manette Baillie πήδηξε από αεροπλάνο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Στο παρελθόν η σούπερ γιαγιά είχε κάνει και άλλες ριψοκίνδυνες ενέργειες, όπως όταν έκανε τον γύρο της πίστας του Silverstone στην Αγγλία με μία Ferrari με 210 χιλιόμετρα την ώρα για τα 100α γενέθλιά της.

Την προηγούμενη θέση του γηραιότερου αλεξιπτωτιστή της Βρετανίας κατείχε ο Verdun Hayes, ο οποίος τον Μάιο του 2017 πήδηξε σε ηλικία 101 ετών και 38 ημερών.

Για να γιορτάσει τα 102 της χρόνια, η Manette Baillie έκανε sky diving την Κυριακή (25.08.2024) στο αεροδρόμιο Beccles Airfield.

Η κ. Baillie, από το Benhall Green κοντά στο Suffolk, δήλωσε στο BBC Radio 4 αμέσως μετά το άλμα της ότι «έμεινε χωρίς ανάσα».

«Ήταν λίγο τρομακτικό», πρόσθεσε.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι έκλεισα τα μάτια μου πολύ καλά», ανέφερε επίσης.

«Θέλω απλώς οι άλλοι άνθρωποι που πλησιάζουν τα 80 και τα 90 να μην εγκαταλείψουν τίποτα. Απλά να συνεχίσουν», έστειλε το αισιόδοξο μήνυμά της.

102-year-old breaks skydiving record

Πριν από το άλμα της, δήλωσε στο BBC Radio Suffolk ότι δεν είχε «ιδέα» από πού πηγάζει η τάση της να αποζητά την τόσο έντονη συγκίνηση.

«Ήμουν τόσο τυχερή που ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση. Άλλοι άνθρωποι είναι ανάπηροι με αρθρίτιδα και εγώ όχι», εξήγησε.

Η σούπερ γιαγιά ήταν κάποτε παντρεμένη με έναν αλεξιπτωτιστή και υπηρέτησε στη Βασιλική Ναυτική Υπηρεσία Γυναικών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει άλμα.

Τώρα, πλέον, λέει ότι θα αρκεστεί μόνο στην αγαπημένη της ασχολία, το πλέξιμο.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version