Site icon NewsIT

Αργεντινή: Η πόλη Χιλάριο Ασκασούμπι δέχεται «επίθεση» από παπαγάλους

30.09.2024 | 21:27
Αργεντινή: Η πόλη Χιλάριο Ασκασούμπι δέχεται «επίθεση» από παπαγάλους

Parrots stand on power lines in the town of Hilario Ascasubi, which they invaded driven by deforestation in the surrounding hills, according to biologists, in Argentina, September 24, 2024. REUTERS/Agustin Marcarian

Η πόλη της Αργεντινής, Χιλάριο Ασκασούμπι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την επιδρομή χιλιάδων… παπαγάλων.

Πάρα πολλά παπαγαλάκια σε πράσινα, κίτρινα, κόκκινα χρώματα έχουν εισβάλει στην μικρή πόλη της Αργεντινής, εξαιτίας της αποψίλωσης των γύρω λόφων, σύμφωνα με βιολόγους. Τσιμπούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και φέρνουν σε απόγνωση τους κατοίκους με τις διαπεραστικές κραυγές τους και το γεγονός ότι κουτσουλάνε παντού.

«Οι πλαγιές εξαφανίζονται και αυτό τα οδηγεί να έλθουν κοντύτερα στις πόλεις για να βρουν φαγητό, καταφύγιο και νερό», δήλωσε η βιολόγος Νταϊάνα Λέρα, εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων της Αργεντινής έχει σταδιακά χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και λίγα χρόνια, οι παπαγάλοι ξεκίνησαν να φθάνουν στην πόλη, αναζητώντας καταφύγιο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ενίοτε, σύμφωνα με ντόπιους, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι για τον καθένα από τους 5.000 κατοίκους της πόλης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πτηνά μεταναστεύουν νότια, στους λόφους της Παταγονίας, για την εποχή της αναπαραγωγής.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφονται εκατοντάδες πτηνά να κουρνιάζουν κατά μήκος των ηλεκτρικών καλωδίων και σε πυλώνες ή η σκιά τους διακρίνεται το σούρουπο ενώ μαζεύονται σε κτίρια και σε μια εκκλησία, ένα σκηνικό που παραπέμπει στο κλασικό θρίλερ του 1963 με την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά».

«Δαγκώνουν και καταστρέφουν τα καλώδια, το νερό τότε μπορεί να μπαίνει στο εσωτερικό όταν βρέχει και η μεταφορά διακόπτεται. Αυτοί οι παπαγάλοι δημιουργούν καθημερινά κόστη και προβλήματα σε εμάς», δήλωσε ο Ραμόν Αλβάρεζ, ένας ντόπιος δημοσιογράφος του δικτύου Radio Taxi Fm.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να τα τρομάξουν για να φύγουν, όπως με τον θόρυβο ή με τη χρήση λέιζερ, όμως τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος», είπε η Λέρα.

«Όμως μέχρι αυτό να συμβεί, πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να ζούμε μαζί όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μέσα στις πόλεις μας».

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version