Site icon NewsIT

Chefchaouen, το μπλε “μαργαριτάρι” του Μαρόκου!

04.05.2018 | 23:09
Chefchaouen, το μπλε “μαργαριτάρι” του Μαρόκου!

Αυτή η πόλη ονομάζεται και «μπλε μαργαριτάρι». Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο λόγος αφού τα πάντα εκεί είναι βαμμένα μπλε!

Μπλε τοίχοι, μπλε σοκάκια, μπλε παράθυρα, μπλε γλάστρες… Μπορεί να μοιάζει με ελληνικό χωριό νησιού, όμως δεν είναι. Όλα είναι μπλε στο Chefchaouen του Μαρόκου. Χτισμένο στις παρυφές του Ριφ, το Chefchaouen είναι ένα μέρος που κάποια στιγμή στη ζωή σας πρέπει να ανακαλύψετε.

Ποια είναι όμως η ιστορία αυτής της πόλης; Λέγεται ότι τη δεκαετία του 1930 έμειναν εκεί πολλοί Εβραίοι πρόσφυγες και αυτοί ζωγράφισαν τα πάντα μπλε. Πολλοί λένε ότι το έκαναν αυτό για να συμβολίσουν τον ουρανό και τον παράδεισο. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος, εκείνη δηλαδή η μερίδα του πληθυσμού που υποστηρίζει ότι το έκαναν για να αποφεύγουν τα κουνούπια καθώς περνούν το μπλε για νερό και το αποφεύγουν.

Στα γραφικά σοκάκια της ξεπροβάλλουν μαγαζιά με μπαχαρικά, υφασμάτινες τσάντες, χαλιά, φουλάρια, γεύσεις για τσάι και περίτεχνα αγγεία που δίνουν μία πολύχρωμη πινελιά στο κατά τ’ άλλα μπλε τοπίο της όμορφης πόλης. Αναμιγνύοντας στοιχεία της Ευρώπης και της Αφρικής, η πόλη Chefchaouen είναι μοναδική στον κόσμο.

Αυτό που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή και από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, είναι οι φιλικοί κάτοικοι που είναι πρόθυμοι να δείξουν τις κρυφές γωνιές της πόλης τους στους τουρίστες που κάθε χρόνο όλο και αυξάνονται.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: GuilleWhat

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version