Αυτό το αβοκάντο, τρώγεται αλλά δεν έχει την γεύση που έχετε υπόψη σας… Στο εστιατόριο, Empellon στη Νέα Υόρκη κάνουν ένα γλυκό που έχει το σχήμα του αβοκάντο.
Πώς; Ανακατεύουν αβοκάντο και lime και δημιουργούν πουρέ. Τοποθετούν το πουρέ σε σχήμα κουπ – πατ αβοκάντο, στη συνέχεια με χρώμα ζαχαροπλαστικής πρασινίζουν γύρω γύρω τον πουρέ, έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με το φρούτο.
Όταν προσφέρεται στο πιάτο με γιαούρτι, καρύδα και lime, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για γλυκό και όχι το φρούτο που όλοι ξέρουμε. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Alex Stupak, δηλώνει: “Στην αρχή βλέπουν ένα αβοκάντο και μας κοιτούν καλά καλά γιατί τους το φέραμε, μόλις το δοκιμάσουν, παθαίνουν πλάκα!”.
Το αβοκάντο είναι αείφυλλο, ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του αβοκάντο αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια μετά από την αυξημένη ζήτηση του από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες εξάγεται. Καλλιεργείται δε σε περιοχές της Κρήτης.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: Ιnsider