Ο Ady Barkan διαγνώστηκε με Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και δεν ήξερε πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμα. Έφτιαξε ένα βίντεο που σπαράζει καρδιές για να το δει ο γιος του όταν μεγαλώσει...
Κανείς δεν περίμενε ότι λίγο μετά την χαρμόσυνη είδηση για τον ερχομό του πρώτου του παιδιού, ο Ady Barkan θα ερχόταν αντιμέτωπος με άλλη μία είδηση, μία πολύ δυσάρεστη…
Ο νέος πατέρας μετά από ζαλάδες που ένιωθε επισκέφτηκε τον γιατρό και έκανε εξετάσεις για να δει τι συμβαίνει. Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα. Ο Ady διαγνώστηκε με Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Μετά τις μειώσεις που έγιναν για το σύστημα υγείας στην Αμερική, ο Ady έκανε τα πάντα για να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις οικονομικές – και όχι μόνο – δυσκολίες που διατρέχουν όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και ευελπιστώντας ότι θα αλλάξει τον κόσμο.
Με γνώμονα αυτό το όνειρό του αλλά και να κάνει τον γιο του περήφανο, έφτιαξε ένα βιντεάκι ώστε να το δει ο γιος του όταν πια θα είναι μεγάλος…
“Γεια! Είμαι ο μπαμπάς σου! Αυτή τη στιγμή που βλέπεις το βίντεο, είσαι ένας δυνατός άνδρας όσο ήσουν και όταν ήσουν μπέμπης. Όμως εγώ δεν ξέρω πόσο ακόμα χρόνο ζωής έχω… Ένα χρόνο πριν ήμουν ένας υγιέστατος άνθρωπος. Τώρα πάσχω από τη νόσο Als. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολα. Θα είναι δύσκολα για μένα, για σένα αλλά και για τη μαμά σου. Θέλω και θα κάνω τα πάντα για να κάνω τον κόσμο καλύτερο για σένα. Θέλω να γίνω το πρότυπό σου ακόμα και αν έχω φύγει… Επειδή χάνω την ικανότητά μου να μιλήσω, ζητώ από τον κόσμο να γίνει η φωνή μου. Χάνω την ικανότητα μου να κινούμαι, για αυτό, ζητώ από τον κόσμο να κινηθεί για μένα. Το μόνο που θέλω είναι σε κάνω περήφανο! Γιατί εσύ, ήδη με κάνεις περήφανος!”, λέει στο βίντεο του που σπαράζει καρδιές, με εμφανή τα σημάδια δυσκολίας στην ομιλία του.
H αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση, γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα, είναι εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ομιλία, κατάποση και εν τέλει διακοπή της αναπνοής. Τα αίτιά της δεν είναι γνωστά στο 90% με 95% των περιπτώσεων (σποραδικές), ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κληρονομική. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τη νόσο.
Η νόσος μνημονεύεται και ως Νόσος Λου Γκέρινγκ, ενώ προσέλκυσε αργότερα διεθνές ενδιαφέρον, όταν έγινε γνωστό ότι πάσχει από την νόσο ο διάσημος επιστήμονας Στήβεν Χόκινγκ.
Πηγή βίντεο: NowThis Politics