Η ιστορία των δύο κοριτσιών που έχει γίνει viral. Όλοι υποκλίνονται στη μοναδική ομορφιά τους λόγω του αλμπινισμού.
Η Lara και η Mara Bawar είναι δίδυμες αδερφές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την μεγαλύτερή τους αδερφή. Εκείνη μελαχρινή, αυτές ξανθιές, εκείνη με καφέ μάτια, αυτές με ανοιχτό χρώμα, εκείνη έγχρωμη, αυτές λευκές…
Οι δίδυμες αδερφές – η ιστορία των οποίων έχει γίνει viral – πάσχουν από αλμπινισμό, λόγω του οποίου έχουν απουσία μελανίνης στο σώμα τους και ευαισθησία στο φως του ηλίου. Έτσι, η επιδερμίδα τους είναι λευκή και τα χαρακτηριστικά τους ανοιχτά, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.
Γεννημένες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αυτές οι δύο 11χρονες αδερφές έχουν γίνει διάσημες σε όλον τον κόσμο. Χάρη στη διαφορετικότητά τους και τη φυσική ομορφιά τους έχουν υπογράφει συμβόλαια με μεγάλα πρακτορεία μόντελινγκ και έχουν ποζάρει για τον φωτογραφικό φακό πολλών γνωστών φωτογράφων.
This two beauties Photography by me Follow @lara_mara_sheila @b.luxo @carolmellow @marieclairebr
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fine Art Photography (@viniciusterranova) στις
Το 2016 έκαναν την πρώτη τους φωτογράφιση από τον γνωστό φωτογράφο Terranova. “Αυτό ακριβώς θέλω να αποτυπώνω στις φωτογραφίες μου! Τη διαφορετικότητα και την ομορφιά αυτής! Είναι μοναδικές και ποζάρουν πάντα σας επαγγελματίες μοντέλα!”, δήλωσε ο διάσημος φωτογράφος.
Τα δύο κορίτσια είναι ευχαριστημένες με αυτό που κάνουν και μάλιστα πρόσφατα υπέγραψαν συμβόλαιο με την Nike. Η αυτοπεποίθηση που εκπέμπουν στις φωτογραφίες είναι εντυπωσιακή. “Ο αλμπινισμός είναι τέλειος, αγαπάω το χρώμα των μαλλιών μου, αγαπάω το χρώμα του δέρματός μου και των ματιών μου!”, δηλώνει η Lara ενώ η Mara προσθέτει: “Είναι απίστευτο να μεγαλώνεις με αλμπινισμό! Αγαπάμε τη διαφορετικότητά μας και τη σπάνια ομορφιά μας!”.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fine Art Photography (@viniciusterranova) στις
Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης εξηγεί στο tlife για τον αλμπινισμό… Ο αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκοπάθεια είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από διαταραχή της λειτουργίας των μελανοκυττάρων τα οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τη γνωστή ουσία μελανίνη η οποία ανάλογα με την ποσότητά της δίνει το σκούρο χρώμα στο δέρμα των ανθρώπων. Ο αλμπινισμός είναι μία γενετική διαταραχή κάποιων γονιδίων που εμφανίζεται και κληρονομικά από την γέννηση σε περίπου 1 στις 20.000 γεννήσεις.
Όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της περίπτωσής τους παρουσιάζουν διαφάνεια της ίριδας η οποία και δίνει τη δυνατότητα ακόμα και χωρίς εξετάσεις να γίνει η διάγνωση της πάθησης. Επίσης η κόρη του οφθαλμού είναι κόκκινη ή ρόδινη. Ακόμη τα παιδιά αυτά φοβούνται το φως (φωτοφοβία) και κλείνουν τα μάτια τους για να το αποφύγουν. Μπορεί να έχουν στραβισμό, δεν βλέπουν επαρκώς και κάνουν κινήσεις νυσταγμού των βλεφάρων και των βολβών.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fine Art Photography (@viniciusterranova) στις
Ο αλμπινισμός θα μπορούσε να εντοπιστεί στο έμβρυο κάνοντας αμνιοπαρακέντηση μεταξύ 16ης και 18ης εβδομάδας της κύησης αλλά θεωρείται ότι δεν έχει ουσιαστική χρησιμότητα αφού αυτά τα παιδιά τελικά δεν έχουν άλλα σωματικά ή πνευματικά ελλείμματα εκτός πολύ σοβαρών περιπτώσεων που μπορεί να υπάρξει τύφλωση.
Τα παιδιά με αλμπινισμό διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του δέρματος από την έκθεσή τους στον ήλιο καθώς είναι απροστάτευτα από την έλλειψη μελανίνης. Πρέπει λοιπόν καθημερινά να βάζουν αντηλιακό με δείκτη πάνω από 30 σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους. Επίσης να φορούν γυαλιά ηλίου και να εξετάζονται τακτικά από δερματολόγο και οφθαλμίατρο.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fine Art Photography (@viniciusterranova) στις