Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εκπληκτικές φωτογραφίες από νιφάδες χιονιού που μοιάζουν με κοσμήματα!

Εκπληκτικές φωτογραφίες από νιφάδες χιονιού που μοιάζουν με κοσμήματα!

Έχετε δει από κοντά νιφάδες χιονιού; Αν όχι, τότε, μπορείτε να απολαύσετε το μεγαλείο της φύσης μέσα από φακό ενός ερασιτέχνη φωτογράφου.

Στις εκπληκτικές φωτογραφίες του Alexey Kljatov από την Ρωσία θα διαπιστώσετε και μόνοι σας την μοναδική ομορφιά που κρύβουν οι νιφάδες χιονιού, αρκετές από τις οποίες δεν ξεπερνούν το ένα χιλιοστό σε μέγεθος.

Μην φανταστείτε ότι διαθέτει κάποιο στούντιο και εξελιγμένα εργαλεία. Ο ίδιος χρησιμοποιεί μια παλιά φωτογραφική μηχανή Canon Powershot A650 και ένα φακό (Helios 44) για το οπτικό zoom. Μέσω μιας κολλητικής ταινίας έχει τοποθετήσει την φωτογραφική του μηχανή σε ένα ξύλο, πάνω ακριβώς από το γυάλινο τραπέζι στο μπαλκόνι, περιμένοντας να πέσουν οι νιφάδες χιονιού. Επίσης, χρησιμοποιεί οδοντογλυφίδες προκειμένου να τις διαχωρίσει μεταξύ τους, ενώ τις τοποθετεί σε διάφορα σκηνικά. Για παράδειγμα, πάνω σε ένα μάλλινο ύφασμα, οι νιφάδες δεν λιώνουν γρήγορα, λόγω των ινών, ενώ, όπως λέει, μοιάζουν λες και πρόκειται για κοσμήματα.

Όπως θα δείτε και εσείς, αρκετές νιφάδες χιονιού έχουν έξι πλευρές, ωστόσο η μορφή και το σχήμα τους ποικίλλουν, και αυτό εξαρτάται κυρίως από την θερμοκρασία και το περιβάλλον. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο περίπλοκος είναι ο σχεδιασμός τους. Έτσι, θα δείτε νιφάδες με πολύχρωμα μοτίβα στο κέντρο τους, ενώ άλλες να εμπεριέχουν κυλινδρικά ή εξάγωνα σχήματα, με τις τριγωνικές να είναι και οι πιο σπάνιες, σύμφωνα με τον Ρώσο φωτογράφο.
Δείτε τις φωτό: 

 

First day for good snowflake photography in Moscow! This december is too warm. Straight out of camera JPEGs – no any processing yet. After processing, these crystals will be dramatically better.#snowflake

Posted by Alexey Kljatov on Thursday, December 17, 2015

Eπισκεφθείτε το προφίλ του στο flickr

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε