Site icon NewsIT

Έξι φυλακές… πολυτελείας! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

14.10.2013 | 22:48
Έξι φυλακές… πολυτελείας! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κρατούμενοι που μαγειρεύουν μόνοι τους, δουλεύουν σε φάρμα, πληρώνουν ενοίκιο για το κελί τους και χορεύουν "Μάικλ Τζάκσον"!   

Η πιο… γνωστή από τις παράξενες φυλακές, είναι αυτή στη Σεμπού των Φιλιππίνων, χάρη στο βίντεο που κυκλοφόρησε το 2007 με περισσότερους από 1.500 κρατουμένους να χορεύουν στους ρυθμούς του “Θρίλερ’ του Μάικλ Τζάκσον! Τρία χρόνια αργότερα, ο χορογράφος του θρύλου της ποπ, καθώς και δυο από τους καλύτερους χορευτές του, πήγαν στη φυλακή για να τους μάθουν τη χορογραφία του ” This is it”.

Οι φυλακές Μπαστόι της Νορβηγίας θυμίζουν περισσότερο τουριστικό θέρετρο, καθώς δεν έχουν κάγκελα και τα κελιά μοιάζουν με άνετα δωμάτια, των οποίων τα κλειδιά έχουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι. “Είναι η τουριστική εκδοχή του Αλκατράζ”, περιγράφει ρεπόρτερ του CNN. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι κρατούμενοι μαθαίνουν να κάνουν οικοδομικές και αγροτικές εργασίες, καθώς μέσα στη φυλακή υπάρχει και μια μεγάλη φάρμα.    

Στην Fortezza Medicea, στην Τοσκάνη, κρατούνται 150 άτομα και φημίζεται για το εστιατόριό της! Μια ομάδα κατάδικων μαγειρεύει ιταλικά πιάτα για τους πελάτες, οι οποίοι πρώτα έχουν περάσει από αυστηρούς ελέγχους. Ο κόσμος απολαμβάνει το γεύμα του, υπό τους ήχους του πιάνου που παίζει ένας άλλος κρατούμενος.

Στο νησί Μαργαρίτα της Βενεζουέλας, η φυλακή Σαν Αντόνιο επιτρέπει στους κρατουμένους να μαγειρεύουν το δικό τους φαγητό και να βλέπουν τηλεόραση.

Περισσότεροι από 200 είναι οι κρατούμενοι στη φυλακή Justizzentrum Leoben της Αυστρίας, που χαρακτηρίζεται ως “φυλακή 5 αστέρων”. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γιόζεφ Χόνενσιν το 2004 και εξωτερικά θυμίζει… κολέγιο. Οι κρατούμενοι είναι ελέυθεροι να πηγαίνουν σε άλλα κελιά και να κινούνται στους εξωτερικούς χώρους.   

Έξω από τη Λα Παζ της Βολιβίας, η “Σαν Πέδρο” είναι η πιο γνωστή φυλακή της Λατινικής Αμερικής. Οι κρατούμενοι πρέπει να πληρώνουν για τα κελιά τους 1.000-1.500 δολάρια για όλη την ποινή τους. Οι κρατούμενοι δουλεύουν στην αγορά της φυλακής, γυαλίζουν παπούτσια ή κουρεύουν για να βγάζουν τα λεφτά του ενοικίου για το κελί τους.

Πηγή: Huffingtonpost

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version