Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Γιατί το σχήμα της καρδιάς που χρησιμοποιούμε είναι τόσο λάθος ανατομικά

Γιατί το σχήμα της καρδιάς που χρησιμοποιούμε είναι τόσο λάθος ανατομικά

Το σχήμα καρδιάς που χρησιμοποιούμε δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό σχήμα της καρδιάς μας. Δείτε πώς προέκυψε.

Κάθε μέρα όλοι μας χρησιμοποιούμε το σύμβολο της καρδιάς, κυρίως μέσω των social media. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό σχήμα που έχει η καρδιά στην ανθρώπινη ανατομία.

Ο Jackary Crokett έψαξε το θέμα λίγο παραπάνω και ανακάλυψε κάτι φοβερό. Υπάρχουν αναφορές στην καρδιά με το σχήμα της καρδιάς που χρησιμοποιούμε σήμερα, που χρονολογούνται πίσω στο 3.000 π.Χ. Στην αρχή τα σχήματα αυτά αποτελούσαν σύμβολα άνθεων και φύλλων. Εκατοντάδες χρόνια μετά, το σχήμα όπως το ξέρουμε σήμερα, έγινε σύμβολο της καρδιάς.

Πώς όμως προέκυψε αυτό; Ο Jackary Crokett κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Οι Αρχαίοι σχημάτιζαν την καρδιά δίχως να γνωρίζουν ανατομικά πώς είναι. Ο λόγος που δεν γνώριζαν είναι γιατί η Καθολική Εκκλησία απαγόρευε τις αυτοψίες και άρα την μεταθανάτια έρευνα του σώματος.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα. Όταν οι καλλιτέχνες προσπαθούσαν να ζωγραφίσουν μια καρδιά ως σύμβολο αγάπης τον 13ο αιώνα, αυτή έμοιαζε με πατάτα. Τον 16ο όμως αιώνα, όταν εμφανίστηκαν πιο λεπτομερείς ζωγραφιές, όπως αυτές του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, πήρε τυχαία το σχήμα που έχει σήμερα. Μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα το αληθινό σχήμα της καρδιάς, όμως αυτό που συμβολίζει παραμένει ισχυρό και σημαντικό.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Vox

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις