Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Γυναίκα που πάσχει από KLS κοιμήθηκε στη γέννηση του γιου της

Γυναίκα που πάσχει από KLS κοιμήθηκε στη γέννηση του γιου της

Η Joby λόγω του KLS μπορεί να κοιμηθεί για μέρες έως και εβδομάδες. Παίρνει κουράγιο από τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της ώστε η κάθε της μέρα να μετράει!

Η Joby Robson πάσχει από το σύνδρομο KLS. Το σύνδρομο αυτό μπορεί να την κάνει να κοιμάται για μέρες ή και εβδομάδες…

Το πρώτο επεισόδιο ύπνου της παρουσιάστηκε όταν ήταν μόλις 12 χρονών. Ήταν στην Ισπανία και έμεινε στο σπίτι μιας φίλης της. Μόλις πήγε για ύπνο ένιωθε έντονη κούραση, κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα ξυπνήσει 8 μέρες μετά… Όταν ξύπνησε ένιωθε λες και ζούσε ένα όνειρο. Δεν θυμόταν τους γύρω της και ποια ήταν.

“Νιώθω ότι ολόκληρη τη ζωή μου κοιμάμαι. Ειλικρινά, έχω χάσει πολλές στιγμές. Το περισσότερο που έχω κοιμηθεί συνεχόμενα είναι 11 μέρες. Δεν θυμάμαι καν τη γέννηση του γιου μου γιατί κοιμόμουν. Μια μέρα πριν το τοκετό έπεσα να κοιμηθώ και τελικά ξύπνησα τελείως μετά από 2,5 εβδομάδες”, δηλώνει η 24χρονη.

Παρόλο που η οικογένειά της προσπαθεί να την στηρίξει, το σύνδρομο KLS προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητά της. Ο σύζυγός της Steven, περιγράφει: “Έχουμε δύο παιδιά. Όταν εκείνη κοιμάται, εγώ καλούμαι να δουλεύω, να φροντίζω τα παιδιά και είμαι συνέχεια στα τηλέφωνα”.

Η Joby έχει χάσει γιορτές, γενέθλια και διακοπές, όμως όπως δηλώνει η ίδια προσπαθεί να κάνει την κάθε μέρα να μετράει. Παίρνει κουράγιο από τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της.

Το KLS είναι μια σπάνια διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από επεισόδια υπερϋπνίας και αλλαγές στη διάθεση και τη γνωσιακή δομή των πασχόντων. Οι πάσχοντες εμφανίζουν (σε ποσοστό 80%) γενικευμένο αίσθημα απάθειας και αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα. Επίσης περίπου το 50% των ασθενών εμφανίζουν ψυχωτικά συμπτώματα ενώ η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζει λιγότερος από 1 στους 4.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προκαλεί το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, σύμφωνα με τις επικρατέστερες εικασίες πρόκειται για κάποια δυσλειτουργία στον υποθάλαμο του εγκεφάλου ή στον κιρκαδικό ρυθμό του οργανισμού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή βίντεο: Barcroft TV

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις