Site icon NewsIT

Ιάπωνας bodybuilder ισχυρίζεται ότι κοιμάται 30 λεπτά κάθε βράδυ επί 12 χρόνια για να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του

04.09.2024 | 14:15
Ιάπωνας bodybuilder ισχυρίζεται ότι κοιμάται 30 λεπτά κάθε βράδυ επί 12 χρόνια για να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του

Ιάπωνας bodybuilder ισχυρίζεται ότι κοιμάται μόλις 30 λεπτά, κάθε ημέρα εδώ και 12 χρόνια προκειμένου να αυξήσει το προσδόκινο της ζωής του.

Ο 40χρονος Ιάπωνας bodybuilder Daisuke Hori, δηλώνει ότι έχει εκπαιδεύσει το σώμα και το μυαλό του να λειτουργούν κανονικά και να μην αισθάνεται διόλου κουρασμένος, καθώς κοιμάται κατά μέσο όρο 30 έως 45 λεπτά κάθε βράδυ.

Ο Hori καταναλώνει τόνους καφέ για να παραμένει ενεργός και σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας του.

«Εφόσον κάνεις σπορ ή πίνεις καφέ μια ώρα πριν το φαγητό, μπορείς να αποτρέψεις την υπνηλία», δήλωσε σύμφωνα με την South China Morning Post.

Ο Hori, ο οποίος ζει στο Hyogo βορειοδυτικά της Οσάκα, άρχισε να μειώνει τον καθημερινό του ύπνο πριν από 12 χρόνια για να κερδίσει περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα.

Η τεχνική του Hori βασίζεται στην ποιότητα έναντι της ποσότητας του ύπνου.

«Οι άνθρωποι που πρέπει να εστιάσουν στην εργασίας τους, επωφελούνται περισσότερο από τον ποιοτικό ύπνο παρά από τον πολύωρο ύπνο. Για παράδειγμα, οι γιατροί και οι πυροσβέστες έχουν μικρότερες περιόδους ανάπαυσης αλλά διατηρούν υψηλή αποδοτικότητα», δήλωσε.

Ο Hori ίδρυσε την Japan Short Sleepers Training Association το 2016, όπου φέρεται να έχει διδάξει πάνω από 2.100 ανθρώπους να γίνουν εξαιρετικά γρήγοροι… υπναράδες.

Μία από τις μαθήτριές του δήλωσε ότι άρχισε να μειώνει τον ύπνο της πριν από τέσσερα χρόνια και από οκτώ ώρες καθημερινά έχει φτάσει σε μόλις 90 λεπτά, ενώ το δέρμα της και η ψυχική της υγεία είναι σε «εξαιρετική κατάσταση».

Πάντως, οι επιστήμονες συνιστούν επτά ή και περισσότερες ώρες ύπνου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία (παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, καρδιακές παθήσεις κ.α.).

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version