Site icon NewsIT

Ισλανδία: Το TikTok «εξαφάνισε» τα αγγούρια από τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Στα ύψη η ζήτηση, σε απόγνωση οι αγρότες

23.08.2024 | 22:21
Ισλανδία: Το TikTok «εξαφάνισε» τα αγγούρια από τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Στα ύψη η  ζήτηση, σε απόγνωση οι αγρότες

Τα σουπερ μάρκετ στην Ισλανδία βρίσκονται στριμωγμένα, καθώς ένα trend στο TikTok έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ζήτηση σε αγγούρια– με τους προμηθευτές να τρέχουν και να μη προλαβαίνουν.

Η τρελή ζήτηση σε αγγούρια, συνέβη όταν influencers της Ισλανδίας άρχισαν να μοιράζονται μια συνταγή με σαλάτα που περιλαμβάνει αγγούρια, σησαμέλαιο, σκόρδο, ξίδι από ρύζι και λάδι τσίλι.

Η συνταγή έχει τέτοια επιτυχία που οι αγρότες της χώρας αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση, ανέφερε στο BBC η ένωση αγροτών της Ισλανδίας – η Εταιρεία Πωλήσεων Οπωροκηπευτικών (SFG).

Η διευθύντρια μάρκετινγκ της SFG σημείωσε ότι, όπως έχουν τα πράγματα, οι αγρότες στην Ισλανδία δεν καταφέρνουν να συμβαδίσουν με την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών.

Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξη λέγοντας πως ελπίζει ότι η προσφορά θα επανέλθει στο κανονικό επίπεδο «περίπου σε μια εβδομάδα».

@logagm

Best way to eat an entire cucumber

♬ original sound – Logan

Η Kristín Linda Sveinsdóttir δήλωσε ότι η συνταγή αποδείχθηκε «πολύ δημοφιλής» και ότι και άλλα συστατικά της συνταγής εξαντλούνται.

Όλα ξεκίνησαν από τον TikToker Logan Moffitt, γνωστός και ως «cucumber guy», ο οποίος δημοσιεύει πρωτότυπες συνταγές.

«Μερικές φορές, πρέπει να φάτε ένα ολόκληρο αγγούρι», είναι η φράση του influencer στην αρχή πολλών βίντεο του.

Ο Moffitt έχει περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια followers και μοιράζεται συνταγές με αγγούρι σχεδόν σε καθημερινή βάση ήδη από τον Ιούλιο.

Cucumber Salad Guy aka Logan 🥒 #socialmediatrends

Πάντως, οι ειδικοί της χώρας μάλλον υποβαθμίσουν τη σχέση της viral συνταγης, με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις.

Σύμφωνα με το BBC, είναι σύνηθες να παρατηρούνται ελλείψεις στον δροσερό αυτό καρπό αυτή την εποχή του έτους.

Όπως σημειώνει το βρετανικό μέσο, πέρα από το αγγούρι, έχει εκτοξευτεί και η ζήτηση και των υπόλοιπων συστατικών όπως το σησαμέλαιο και πως η τρέχουσα έλλειψη δεν οφείλεται αποκλειστικά στο trend του TikTok.

Οι αγρότες στην Ισλανδία – η οποία έχει πληθυσμό 393.600 κατοίκων – παράγουν περίπου έξι εκατομμύρια αγγούρια, δήλωσε η Sveinsdóttir.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version