Site icon NewsIT

Μέσα στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ

29.03.2018 | 23:27
Μέσα στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ

Η περιουσία του Έλον Μασκ υπολογίζεται γύρω στα 20 δισεκατομμύρια. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν αγοράζει ακριβά πράγματα και αρκείται στα λίγα.

Μηχανικός, εφευρέτης, επενδυτής, μεγιστάνας… Και το όνομα αυτού, Έλον Ρηβ Μασκ, ο διάσημος επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική ζει μέσα σε ένα παλάτι! Φυσικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 20 δισεκατομμύρια.

Ο Έλον Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla Motors, και ο πρόεδρος της SolarCity. Είναι επίσης συνιδρυτής των Zip2, PayPal, και Tesla Motors. Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς και είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.

Γεννήθηκε στην Πρετόρια το 1971, με τους γονείς του να είναι η Μάγιε Χάλντεμαν, μοντέλο από τον Καναδά, και ο Έρολ Μασκ, Νοτιοαφρικανός ηλεκτρολόγος και μηχανολόγος μηχανικός.

Με την αποφοίτηση του από το λύκειο στη Νότια Αφρική, μετακόμισε στον Καναδά το 1989 όπου και απέκτησε την Καναδική υπηκοότητα μέσω της μητέρας του. Εκεί γράφτηκε στο πανεπιστήμιο Κουίνς στο Οντάριο, και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στη φυσική στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, καθώς και αργότερα απέκτησε και πτυχίο οικονομικών επιστημών στη Σχολή Οικονομικών Ουάρτον (Wharton School of Economics) του ίδιου πανεπιστημίου.

Έχει λάβει μεγάλο πλήθος επιχειρηματικών και τεχνολογικών βραβείων και διακρίσεων για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και για την ενασχόληση του με τις διαστημικές τεχνολογίες.

Έτσι, ο Μασκ κατάφερε σήμερα να μη ξέρει τι έχει… Τα σπίτια που έχει μόνο στο Λος Άντζελες κοστίζουν 70.000.000 δολάρια με αποκορύφωμα το σπίτι στο οποίο περνάει τον περισσότερο χρόνο, το οποίο αξίζει 17.000.000 δολάρια. Το σπίτι έχει γήπεδο τένις, πισίνα, σινεμά, γυμναστήριο και ένα τεράστιο υπόγειο κελάρι.

Εκτός από τα υπερπολυτελέστατα σπίτια του, κατείχε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο McLaren F1, καθώς και ένα αεροσκάφος τζετ Aero L-39. Διαθέτει επίσης πολλά άλλα πολυτελή αεροσκάφη και οχήματα, όπως ένα αεροπλάνο Dassault Falcon 900, και ένα αμφίβιο αυτοκίνητο, Lotus Esprit το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε ταινία του Τζέιμς Μποντ. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ότι δεν αγοράζει ακριβά πράγματα και αρκείται στα λίγα.

Ο Μασκ παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο το 2000 και χώρισε το 2008, έχοντας αποκτήσει 6 γιους. Το 2008 γνώρισε την δεύτερη του σύζυγο με την οποία παντρεύτηκαν το 2010, χωρίζοντας 2 χρόνια αργότερα, ωστόσο ξαναπαντρεύτηκαν το 2013, έκαναν αίτηση διαζυγίου το 2014, την οποία τελικά απέσυραν το 2015.

Πηγή βίντεο: Business Insider

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version