Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μια διαφορετική πασαρέλα που περνά ένα ηχηρό μήνυμα…

Μια διαφορετική πασαρέλα που περνά ένα ηχηρό μήνυμα…

Αυτή η πασαρέλα δεν απαιτεί ψιλόλιγνα σώματα και αψεγάδιαστα πρόσωπα. Αυτή η πασαρέλα απαιτεί την πραγματικότητα…

Όταν ακούμε τη λέξη “πασαρέλα”, μας έρχονται απευθείας στο μυαλό ψιλόλιγνα σώματα και αψεγάδιαστα πρόσωπα να περπατούν στην πασαρέλα και να προωθούν την “τέλεια ομορφιά”. Η ομορφιά όμως είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας και δεν χωρούν στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλει να περάσει η ειδικά διαμορφωμένη πασαρέλα ‘Design for Disability’ που παρουσιάζει ρούχα για άτομα με αναπηρία. “Όταν έχεις κάποια μορφής αναπηρία, αμέσως σου λένε όλοι πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Πρέπει όμως ο καθένας να θυμάται ότι είναι ο δημιουργός του δικού του κόσμου και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον”, δηλώνει στην κάμερα ο Jerron Herman που πήρε μέρος στην πασαρέλα.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης αναφέρει: “Κάποιοι άνθρωποι διστάζουν να πουν σε άτομα με αναπηρία να κάνουν κάποια πράγματα για να φανούν ή να τους δώσουν ευκαιρίες. Όμως αυτό δεν βγάζει καθόλου νόημα”. 

Τα μοντέλα λειτουργούν ως μέντορες στους σχεδιαστές και τούς μαθαίνουν τις ανάγκες στα ρούχα που έχουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Η σχεδιάστρια Anna Sui τονίζει πώς όλοι έχουν δικαίωμα στο σέξι και στη γοητεία και ο επαναπροσδιορισμός της ομορφιάς είναι στις μέρες μας, κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: NowThis News

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις