Απίστευτη είδηση από Μπαγκλαντές. Η αστυνομία προσήγαγε έναν τραγουδιστή με πάνω από 3 εκατομμύρια followers, καλώντας τον να σταματήσει τις επώδυνες ερμηνείες κλασικών τραγουδιών!
Η προσαγωγή του «Ήρωα Άλομ», όπως αυτοαποκαλείται, ο τραγουδιστής του Μπακλαντές, προκάλεσε «σεισμό» στα social media, καθώς μετράει σχεδόν δύο εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και περίπου 1,5 εκατομμύριο στο YouTube, όπου εδώ και πολλά χρόνια ανεβάζει τα εκκεντρικά βίντεο κλιπ των τραγουδιών του.
Ένα από αυτά είναι το βίντεο όπου ερμηνεύει το «Arabian Song» (Αραβικό Τραγούδι), στο οποίο εμφανίζεται με την παραδοσιακή αραβική ενδυμασία πάνω σε έναν αμμόλοφο με φόντο καμήλες και το οποίο έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια προβολές.
Ωστόσο, ο Άλομ έχει προκαλέσει και πολλές επικρίσεις κυρίως για την αποτυχημένη ερμηνεία δύο αγαπημένων κλασικών εθνικών τραγουδιών–του βραβευμένου με Νόμπελ ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και του εθνικού ποιητή του Μπαγκλαντές, του Κάζι Ναζρούλ Ισλάμ.
Την Τετάρτη (03.08.2022) ο Άλομ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι την περασμένη εβδομάδα «υπέστη ψυχικό βασανιστήριο» από την αστυνομία που του ζήτησε να σταματήσει να ερμηνεύει κλασικά τραγούδια, του είπε ότι είναι πολύ άσχημος για τραγουδιστής και ότι θα πρέπει να υπογράψει ένα «συμβόλαιο συγγνώμης».
Μπαγκλαντές: Για γέλια και για κλάματα
«Η αστυνομία με πήρε στις 6πμ και με κράτησε για οκτώ ώρες. (Οι αστυνομικοί) με ρώτησαν γιατί τραγουδάω τραγούδια των Ραμπίντρα και Ναζρούλ», λέει ο Άλομ.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ντάκα, ο Χαρούν ουρ Ρασίντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Άλομ ζήτησε συγγνώμη επειδή τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του λαού και επειδή στα βίντεό του φόρεσε αστυνομική στολή χωρίς να έχει πάρει άδεια.
«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα εις βάρος του. Άλλαξε πλήρως το παραδοσιακό ύφος των τραγουδιών… Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα το ξανακάνει», είπε ο Χαρούν.
Ο Φαρούκ Χουσέιν, ο επίτροπος της αστυνομίας της Ντάκα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του 37χρονου Άλομ ότι δέχτηκε πιέσεις να αλλάξει το όνομά του.
«Προβαίνει σε αυτούς τους ισχυρισμούς μόνο για να γίνουν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε στο AFP.
Μετά την δοκιμασία του ο Άλομ κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που τον δείχνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με στολή κρατούμενου να λέει ότι πρόκειται να απαγχονιστεί.
Η μεταχείρισή του από την αστυνομία προκάλεσε οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τους σχολιαστές και τους ακτιβιστές να την χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίων των ατομικών δικαιωμάτων – ακόμη και αν ο Άλομ είναι κακός τραγουδιστής.
«Δεν είμαι θαυμαστής των τραγουδιών σου ή της ερμηνείας σου. Αλλά αν υπάρχει μια προσπάθεια να καταπνίξουν την φωνή σου, είμαι αντίθετος», έγραψε ο δημοσιογράφος Αντίτια Αραφάτ.
«Μην λυπάσαι. Είσαι ήρωας, ό,τι κι αν λένε οι άλλοι είσαι ένας αληθινός ήρωας», έγραψε στη σελίδα του Άλομ στο Facebook η Σαντίγια Χατούν Ρακί.
Ο Άλομ λέει ότι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και έχει συμμετάσχει και ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της χώρας του το 2018 όπου συγκέντρωσε 638 ψήφους.
Όπως είπε στο AFP από το στούντιό του στη Ντάκα, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το παρατσούκλι «ήρωας» όταν έγινε δημοφιλής στη γενέτειρά του, την Μπόγκρα, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα.
«Ενιωσα ότι είμαι ήρωας. Και έτσι υιοθέτησα το παρατσούκλι Ήρωας Άλομ. Δεν πρόκειται να το αλλάξω. Προς το παρόν φαίνεται ότι δεν μπορείς ούτε να τραγουδήσεις ελεύθερα στο Μπαγκλαντές», λέει.