Site icon NewsIT
23:27 | 09.04.18

Μυρμήγκια καθαρίζουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης τρώγοντας ό,τι πετούν κάτω οι περαστικοί!

Μυρμήγκια καθαρίζουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης τρώγοντας ό,τι πετούν κάτω οι περαστικοί!
Newsit Newsroom

Τα μυρμήγκια μπορεί να είναι μικρά όμως επιτελούν ένα μεγάλο έργο... Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!

Ό,τι δεν τρώμε, ό,τι πετάμε στα σκουπίδια ή κάτω στο δρόμο, ό,τι κομμάτι φαγητού φεύγει από το χέρι μας και προσγειώνεται στο έδαφος γίνεται το φαγητό εκατομμυρίων μικρών οργανισμών, των μυρμηγκιών.

“Υπάρχει πληθώρα πεινασμένων μυρμηγκιών που περιμένει εσάς να πετάξετε ένα κομμάτι φαγητού για να φάνε όλα τα μέλη της αποικίας!”, δηλώνει στην κάμερα ο πρώην αστροναύτης, Mike Massimino. Σύμφωνα με έρευνες, για κάθε άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη αντιστοιχούν πολλά εκατομμύρια μυρμηγκιών.

Τα μικροσκοπικά αυτά ζώα έχουν εγκατασταθεί στις μεγάλες πόλεις που αποτελούν “λαχείο” για αυτά, λόγω των πολλών σκουπιδιών και πεταμένων τροφίμων. “Αν προσθέσεις όλο το φαγητό που καταναλώνεται από τα μυρμήγκια στους δρόμους του Μανχάταν ισοδυναμεί 60.000 χοτ ντογκς τον χρόνο!”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Είναι λοιπόν σαφές ότι τα μυρμήγκια μπορεί να είναι μικρά όμως επιτελούν ένα μεγάλο έργο. Εκτός από τα πεταμένα φαγητά που καταναλώνουν, περιορίζουν τον αριθμό των αρουραίων και των περιστεριών στην πόλη που μεταφέρουν πολλές αρρώστιες.

Τα μυρμήγκια αποτελούνται από εκατομμύρια μέλη. Οι μεγαλύτερες αποικίες αποτελούνται κυρίως από στείρα άπτερα θηλυκά που σχηματίζουν τάξεις “εργατών”, “στρατιωτών”, ή άλλες εξειδικευμένες ομάδες. Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως υπεροργανισμοί επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη, καθώς εργάζονται συλλογικά για να υποστηρίξουν την αποικία.

Τα μυρμήγκια ευημερούν σχεδόν σε όλα τα οικοσυστήματα, και αποτελούν ίσως και το 15-25% της βιομάζας των ζώων της ξηράς. Όλες οι αποικίες παρουσιάζουν καταμερισμό εργασίας, επικοινωνία μεταξύ των ατόμων, και ικανότητα επίλυσης περίπλοκων προβλημάτων. Αυτοί οι παραλληλισμοί με τις ανθρώπινες κοινωνίες έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αντικείμενο μελέτης.

Πηγή βίντεο: National Geographic

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version