«Σώας τας φρένας, αλλά επικίνδυνος» χαρακτηρίζεται στην Ιαπωνία ο κανίβαλος Ισέι Σαγκάουα. Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την... διαστροφή του.
Σήμερα συγγραφέας και φωτογράφος στο Τόκιο, κάποτε δολοφόνος με ελαφρυντικό και κανίβαλος. Διαβάστε την ιστορία του Ισέι Σαγκάουα.
Ήταν 13 Ιουνίου του 1981 όταν η αστυνομία του Παρισιού ανακάλυψε στον καταψύκτη του σπιτιού του Ισέι Σαγκάουα τα απομεινάρια μιας γυναίκας που είχε σκοτώσει. Έτρωγε επί τρεις ημέρες την Ολλανδή συμφοιτήτριά του, Ρενέ Χάρτεφελτ.
O Ισέι Σαγκάουα κατάφερε να μην καταδικαστεί λόγω «κενών» στο νομικό πλαίσιο που αφορά σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Καθώς θεωρήθηκε αδύνατο να καταδικαστεί, εισήλθε σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι.
Λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε στη γενέτειρά του Ιαπωνία, πήρε μέρος σε ταινίες πορνό, ενώ σήμερα δηλώνει συγγραφές και φωτογράφος και απολαμβάνει την ελευθερία του που δεν στερήθηκε ποτέ.
Ως κανιβαλισμός ορίζεται η διατροφή ενός οργανισμού από άλλους του είδους του. Κατ’ επέκτασιν εννοείται το φάγωμα ενός ανθρώπου από άλλον άνθρωπο (ανθρωποφαγία).
Σε ορισμένες φορές ο κανιβαλισμός μπορεί να “δικαιολογηθεί”, όπως στην περίπτωση των επιβατών της πτήσης 571 που κατέπεσε στις Άνδεις και οι λιγοστοί διασωθέντες κατάφεραν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες τρώγοντας συνεπιβάτες τους, δεν ισχύει το ίδιο με την περίπτωση του Ισέι Σαγκάουα.
«Ο κανιβαλισμός είναι ίσως το πιο μεγάλο ταμπού της ανθρωπότητας. Όταν όμως το θύμα συναινεί, δε θεωρείται τυπικά έγκλημα», εξηγεί η Emilia Musumeci, εγκληματολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια στην Ιταλία, η οποία μελετά τον κανιβαλισμό και τους κατά συρροή δολοφόνους. Σε πολλές χώρες της Αφρικής ακόμα και σήμερα, ο κανιβαλισμός θεωρείται κάτι το φυσιολογικό.
Δείτε ντοκιμαντέρ για τον Ισέι Σαγκάουα:
https://www.youtube.com/watch?v=IdXPJWODzjo
Πηγή βίντεο: atwaization