Site icon NewsIT

Όταν πέσει το προφυλακτικό, το κρασί είναι έτοιμο…

14.09.2017 | 22:04
Όταν πέσει το προφυλακτικό, το κρασί είναι έτοιμο…

Σε αυτό το οινοποιείο το κρασί φτιάχνεται με τη βοήθεια προφυλακτικών. Δεν θα πιστέψετε πόσο καλό κάνουν στο κρασί...

Αυτό το κουβανέζικο οινοποιείο χρησιμοποιεί προφυλακτικά για να φτιάξει κρασί. Η ιδέα ήρθε από τον ιδιοκτήτη, Orestes Estevez. Σε κάθε μπουκάλα κρασιού αντί να την κλείνει, τοποθετεί προφυλακτικό. Έτσι, το προφυλακτικό φουσκώνει, καθώς το κρασί βγάζει αέριο όταν γίνεται η ζύμωσή του. Τα προφυλακτικά λοιπόν αποτρέπουν να στάξει και να φύγει το αέριο του κρασιού. Με αυτόν τον τρόπο, το κρασί έχει πιο δυνατή γεύση και η ποσότητα αλκοόλ αυξάνεται.

Πώς με αυτήν την τεχνική καταλαβαίνουν ότι είναι έτοιμο το κρασί για κατανάλωση; Όταν το προφυλακτικό είναι αρκετά φουσκωμένο, τότε η ζύμωση δεν έχει τελειώσει. Όταν όμως το προφυλακτικό είναι χαλαρό, τότε είναι έτοιμο για κατανάλωση. Εκτός βέβαια από την χρηστικότητα του προφυλακτικού, ο ιδιοκτήτης το προτιμά γιατί είναι φθηνό! “Όλα τα προφυλακτικά που χρησιμοποιώ συνολικά για τις μπουκάλες εδώ κοστίζουν 50 κουβανέζικα πέσος (42 ευρώ). Αυτό αρκεί για να τα χρησιμοποιώ!”.

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι φτιάχνει τα κρασιά από τοπικά φρούτα. “Το πιο γνωστό μας κρασί φτιάχνεται από ανανά. Επίσης φτιάχνουμε από παπάγια και άλλα εξωτικά φρούτα που μάλιστα βοηθούν όσους έχουν προβλήματα πέψης”, συμπληρώνει.

Τι άλλο χρειάζεστε για να επισκεφτείτε το μαγαζί του, La Casa de Vino…

Πηγή βίντεο: RT

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version