Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το πάρκο Μπεργκ Βιλχελμσχόε που περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Το πάρκο Μπεργκ Βιλχελμσχόε που περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Το ανάκτορο Βιλχελμσχόε στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας αξίζει κάποια στιγμή στη ζωή σας να το επισκεφτείτε. Δείτε εντυπωσιακές εικόνες.

Ένα πάρκο έργο Τέχνης τόσο για την επιβλητική τοποθεσία του όσο και το παραμυθένιο του ανάκτορο… Το ανάκτορο Βιλχελμσχόε χτίστηκε από τον Λαντγκράβιο Βίλχελμ Θ΄ το 1786 στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας και περιλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco από το 2013.

Μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο του 1870 ο Ναπολέων Γ΄της Γαλλίας κατέλαβε το ανάκτορο. Μέχρι την κατάργηση της μοναρχίας το 1918 κτίριο και πάρκο ήταν το καλοκαιρινό ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας της Γερμανίας. Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου μέσα στο κτίριο βρισκόταν το στρατηγείο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε η κεντρική πτέρυγα.

Σήμερα, το κτίριο περιέχει μια σημαντική συλλογή έργων τέχνης. Στην κορυφή του βρίσκεται ένα μεγάλο σιντριβάνι με ένα άγαλμα του Ηρακλή. H πινακοθήκη αποτελείται από μια συλλογή αρχαίων, την μεγάλη και ιδιαίτερα αξιόλογη Έκθεση Παλαιών Διδασκάλων με έργα παλαιών γερμανικών καλλιτεχνών (Altdorfer, Άλμπρεχτ Ντύρερ) και διάσημων καλλιτεχνών του μπαρόκ όπως του Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Χαλς, Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς), μια μικρότερη έκθεση νεότερων καλλιτεχνών και μια μικρή εκκλησία.

Μέσα στο πάρκο βρίσκονται διάφορα κτίρια και κατασκευές διαφόρων μελών της βασιλικής οικογένειας. Ένα από αυτά είναι το “Κάστρο του Λεονταρίου” (Löwenburg), ένα παραμυθένιο κάστρο του 19ου αιώνα.

Λόγω της μεγάλης διαφοράς ύψους η πρόσβαση στο ορεινό πάρκο Bergpark γίνεται και με λεωφορεία. Παρόλ’ αυτά οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν την βόλτα μέσα από το πάρκο με τα πολυάριθμα μνημεία και παλιά δένδρα…

Πηγή βίντεο: jr_187/ Kassel Touristinformation – Kassel Marketing

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις