Πέμπτη, 22 Αυγ.
35oC Αθήνα

Πέθανε ο Σφεν, ο πασίγνωστος γκέι πιγκουίνος του Σίδνεϊ: Ο σύντροφός του τον αποχαιρέτησε τραγουδώντας

Πέθανε ο Σφεν, ο πασίγνωστος γκέι πιγκουίνος του Σίδνεϊ: Ο σύντροφός του τον αποχαιρέτησε τραγουδώντας

Ένα ζευγάρι γκέι πιγκουίνων στο Σίδνεϊ, που έγινε τα τελευταία χρόνια παγκόσμιο σύμβολο ισότητας και έμπνευσης, δυστυχώς χωρίστηκε μια για πάντα.

Ο πιγκουίνος γκεντού Σφεν, πέθανε από φυσικά αίτια λίγες μέρες πριν κλείσει τα 12 του χρόνια, δήλωσε το ενυδρείο του Σίδνεϊ «Sea Life».

Στη φύση, όταν ένας πιγκουίνος πεθαίνει, ο σύντροφός του τον ψάχνει μέχρι να τον βρει. Οι φύλακες του ενυδρείου αποφάσισαν να δείξουν τον νεκρό Σφεν στον επί 6 χρόνια σύντροφό του Μάτζικ ώστε να καταλάβει πως δεν θα γυρίσει πια κοντά του.

Ο πιγκουίνος γκεντού Μάτζικ στην εικόνα του αγαπημένου του, ξεκίνησε να θρηνεί, τραγουδώντας για την απώλεια του συντρόφου του.

Όσοι βρισκόντουσαν εκεί, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. Ο χώρος γέμισε με το τραγούδι του. Απέδειξε τον αντίκτυπο που είχε ο (σ.σ. Σφεν) στον σύντροφό του ενώ ο Mάτζικ κατάλαβε ότι ο σύντροφός του ήταν εκεί.

Μετά το τραγούδι, ο Μάτζικ έγινε προστατευτικός με το ταίρι του και αυτή ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμάς, ήταν ένας πολύ γλυκός αποχαιρετισμός», είπε η υπεύθυνη των πιγκουίνων Ρενέ Χάουελ.

Η Χάουλ όπου έζησε την ιστορία αγάπης των δύο πιγκουίνων από την αρχή, αποκάλυψε πως τα πρώτα σημάδια του έρωτά τους φάνηκαν όταν υποκλίθηκαν ο ένας στον άλλον.

Η υπόκλιση για τους πιγκουίνους είναι ένας τρόπος φλερτ.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου οι δύο πιγκουίνοι ξεκίνησαν να ψάχνουν τα τέλεια βότσαλα για να χαρίσουν στους συντρόφους τους. Με αυτά χτίζουν τη φωλιά τους όπου γεννούν και τα αυγά τους.

«Ο αντίκτυπος του ζευγαριού σε όλο τον κόσμο ως σύμβολο ισότητας ήταν ανυπολόγιστος. Η αγάπη τους είναι μία στο εκατομμύριο. Πραγματικά δεν θα το ξαναδείς ποτέ αυτό», δήλωσε η υπεύθυνη.

Οι δύο πιγκουίνοι του Σίδνει μεγάλωσαν μαζί δύο νεοσσούς, την Λάρα το 2018 και την Κλάνσι το 2020.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις