Τα Gigatacos δεν λέγονται έτσι τυχαία… Είναι το νέο trend στα μεξικάνικα τάκος που “βγαίνει” σε μέγεθος… γίγας!
Στη Νέα Υόρκη στο εστιατόριο Ο’ Tacos σερβίρουν ένα τεράστιο τάκος που ζυγίζει 2,5 ολόκληρα κιλά. Πώς φτιάχνεται; Ο σεφ του εστιατορίου ενώνει 4 μεγάλες τορτίγιες με μπάρμπικιου σος και ύστερα προσθέτει στο εσωτερικό τους ό,τι υλικά βρίσκει στην κουζίνα του! Τυριά, πιπεριές, φασόλια, μοτσαρέλα, μαγιονέζα, μανιτάρια, 5 είδη κρέατος (λουκάνικα, κιμάς, μπέικον, πεπερόνι, κοτόπουλο) και φυσικά πολλές πατάτες.
Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από χορταστικό… Κάθε Τρίτη στο μαγαζί διοργανώνεται βραδιά Gigatacos. Στη βραδιά αυτή όποιος καταφέρει να φάει ολόκληρο το τάκος, τού προσφέρεται δωρεάν. Μόνο όμως 30 άνθρωποι από το 2007 έχουν καταφέρει να φάνε ολόκληρο το τάκος.
Τα τάκος προϋπήρχαν της άφιξης των Ευρωπαίων στο Μεξικό.Υπάρχει απόδειξη ότι οι ιθαγενείς που ζούσαν στη λίμνη της περιοχής του Valley του Μεξικό, παραδοσιακά έτρωγαν τάκος γεμιστά με μικρά ψάρια.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή βίντεο: INSIDER